Bjørgen banket konkurrentene

Marit Bjørgen smilte under oppvarmingen, og hadde også grunn til å smile etter målgang i Toblach. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)

Marit Bjørgen viste storform en uke før OL da hun vant 36,7 sekunder foran Therese Johaug på lørdagens 10 kilometer klassisk i verdenscupen.

(NTB)

Det var Bjørgens 63. verdenscupseier i karrieren. For to uker siden ble trønderen slått med over ett minutt av Johaug på samme distanse i NM, men lørdag slo hun hardt tilbake.

– Jeg var ikke bekymret etter NM. Der hadde jeg ikke optimale ski, og jeg måtte bare ta med meg den kroppslige følelsen. Nå har jeg overskudd i kroppen og kunne gå lett på ski. Det var min dag, sa Bjørgen til NRK.

Johaug var ikke misfornøyd med å bli nummer to i Toblach.

– I NM var det en løype som passet meg veldig bra. Her er det en løype som passer veldig bra for Marit, med mye dobbelttak, sa Johaug.

Knuste Kowalczyk

For første gang denne sesongen vant Bjørgen et renn i klassisk foran Justyna Kowalczyk. Den polske klassikereksperten ble regelrett knust og endte på femteplass. Hun var hele 47,2 sekunder bak vinnertiden.

Svenske Charlotte Kalla sikret tredjeplassen. Hun var 42,9 sekunder bak Bjørgen. For Heidi Weng glapp pallen med 1,9 sekunder og måtte nøye seg med å bli nummer fire.

Det var fem norske løpere inne blant de ti beste i Toblach. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kristin Størmer Steira tok 7.- og 8.-plassen.

Kathrine Harsem og Ingvild Flugstad Østberg ble henholdsvis nummer 13 og 26.