Flatland vil være smart

Ann Kristin Aafedt Flatland veit av erfaring hva som kreves på standplass. (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)
Ann Kristin Aafedt Flatland veit av erfaring hva som kreves på standplass. (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)

Terpingen på de små detaljene skal få Ann Kristin Aafedt Flatland i OL-form.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har vært der oppe allerede. Den 31-årige skiskytteren fra Vik i Sogn vant da verdenscupen startet i Östersund i slutten av november.

Etter tre verdenscuphelger på rappen i Oberhof, Ruhpolding og Antholz etter jul fikk hun en uke hjemme i Ålgård sammen med mann og datter før hun reiste opp til høydesamlingen i sveitsiske Lenzerheide sist søndag.

Allerede lørdag går turen til OL-byen Sotsji i Russland.

Les også: Dopingmistenkt trekker seg fra OL-troppen

Onsdag møtte hun og resten av OL-troppen pressen til en kjapp prat utenfor den norske leiren ved Hotell Cualmet.

Tre på rad

– Etter tre verdenscuphelger på rad var det viktig med en uke hjemme i Ålgård sammen med familien. Den var viktig, for etter det har jeg kjent at det har begynt å fungere bra på trening igjen. Det er et godt tegn på at jeg er restituert og at kroppen spiller på lag. Jeg kjenner at kroppen er klar for enda mer trening, sa Flatland.

Det får hun i Lenzerheide.

Les også: Berger vil ikke tenke på slutten

– Det blir helt vanlig trening, men du må være veldig flink til å lytte til kroppens signaler og du må være veldig nøye med intensitet. Der føler jeg at vi har stor rutine. Vi har et godt støtteapparat som er flinke til å passe på. Det gjelder å lytte til kroppens signaler.

Realist

– Hva vil du være fornøyd med i OL?

– Hvis jeg klarer å få til gode løp i OL der jeg får levert det jeg er god for, så er jeg fornøyd. Om det da blir en seier eller en 10.-plass vil vise seg. Hvis jeg får ut det jeg er god for, er det ikke så mye mer jeg får gjort med det. Det er veldig mange som kan vinne, og det blir avgjørende å levere gode løp når det gjelder, sa 31-åringen fra Sogn og Fjordane.

OL-interessert? Les alt om OL i Sotsji på ABC Nyheters samleside