Meny

Lais Souza kjemper for livet

SER STYGT UT: Brasilianske Fais Souza (t.v.) kjemper for livet på et sykehus i Utah i USA: lege forklarer her hva som har skjedd med den brasilianske jenta. (Foto: NTB scanpix/montasje ABC Nyheter)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brasilianske OL-utøveren skadet seg stygt tirsdag og ble lam. Nå sier legene at hun kjemper for å overleve etter ulykken.

Tirsdag denne uken var brasilianske Lais Souza på trening i Salt Lake City for å forberede seg til freestyleøvelsene i Sotsji-OL.

Men mot slutten av en treningsøkt falt hun og kræsjet inn i et tre. I ulykken brakk hun blant annet ryggen og mistet bevegeligheten i både armer og ben.

Les også: Brasilianske Lais fikk OL-drømmen knust

De første rapportene gikk ut på at 25-åringen var stygt skadet, men utenfor livsfare. Nå er situasjonen en annen.

– Hun har brukket nakken og kjemper for livet. Fortsatt er hun tilkoblet en respirator for å kunne puste, sier lege Antonio Marttos ifølge nyhetsbyrået AP.

Souza er mer kjent i Brasil for sine ferdigheter i turnhallen og har deltatt i flere olympiske leker som turner. Da hun prøvde ski for første gang i fjor sommer, gikk det såpass bra at hun ville forsøke å kvalifisere seg til OL i Sotsji. Hun var ennå ikke formelt klar for lekene i Russland, men ville etter all sannsynlighet fått grønt lys for å delta.

– Det er mulig hun må være koblet til en respirator resten av livet, sier Holly Ledyard, en annen lege på sykehuset i Utah.

Selv om det ser stygt ut  velger legene å være optimistiske.

– Hun har et håp, vi har et håp alle sammen. Akkurat nå kjemper hun bra, hun er en fighter, sier Marttosa ifølge AP.

AP skriver videre at en annen brasiliansk utøver tar over plassen til Souza under OL i Sotsji.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus