Meny

Berger vil ikke tenke på slutten

SLUTT ETTER SESONGEN: Etter OL og denne sesongen er det slutt for Tora Berger (33). Men første er det OL i Sotsji som står i fokus. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter sesongen er det slutt for skiskytter Tora Berger. Men først er det OL i Sotsji som gjelder.
Fakta om Tora Berger

* Alder: 32 år (18. mars 1981)

* Klubb: Dombås

* OL-medaljer: 1 (1-0-0)

* VM-medaljer 18 (8-5-5)

* Verdenscupen: 1 sammenlagtseier, 28 individuelle seirer

* Treffprosent skyting i 2013/14: 84

Høydeoppholdet hun nå gjennomfører i Lenzerheide, kan være det siste hun er på uten å være nødt til å trene.

Etter denne sesongen legger hun opp. Det gir litt vemod.

– Nå har jeg tankene inn mot OL og tenker ikke så mye på det. Ikke har jeg veldig lyst til å tenke på det heller. Jeg glemmer de tankene litt, sa 33-åringen sier Berger til NTB torsdag.

Les også: Avis: – Russisk gullhåp tatt i doping

Berger har tatt livet med ro etter de siste verdenscuprennene i tyske Ruhpolding i januar. Jakten på toppformen i OL har stått i fokus den siste tiden.

– Jeg har forsøkt å få til best mulig forberedelser. Først var jeg en uke i Antholz, og etter det var hjemme i Norge. Jeg har forsøkt å tenke minst mulig på OL. Jeg har kun tenkt på hva jeg kan gjøre best mulig og hva jeg kan gjøre mest mulig optimalt for å lykkes i OL, sa Lesja-jenta.

Les alt om OL her

Allerede lørdag drar Berger og resten av den norske OL-troppen til Sotsji. Da er det sju dager til sprinten, som er OLs første skiskytterøvelse.

– Har jeg dagen og gjør det jeg skal gjøre, så har jeg muligheten. Men det er fryktelig mange sterkere løpere med denne sesongen. Det har vært mange ulike vinnere i verdenscuprennene, og jeg stiller med åpne kort, sa utøveren som tok Norges gull nummer 100 i vinter-OL-sammenheng i Vancouver for fire år siden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus