Man City kjørte over Tottenham

UTKLASSING: Manchester City utklasset Tottenham og inntok tabelltoppen i Premier League. (Video: TV 2).

De lyseblå inntok tabelltoppen i Premier League med 5-1-seier på White Hart Lane.

Tottenham håpet å revansjere seksmålstapet i Manchester i november og kom til kampen etter å ha tatt 16 poeng på de seks første seriekampene under Tim Sherwood. Mot Manuel Pellegrinis måljegere hjalp det ingenting.

Sergio Agüero, Yaya Touré (straffe), Edin Dzeko, Stevan Jovetic og Vincent Kompany scoret hvert sitt mål. City er nå oppe i 115 mål denne sesongen, 68 av dem i serien. Det begynner å lukte gull.

– Jeg vil ikke snakke om det i øyeblikket. Jeg er glad for seieren og måten vi spilte. Vi har det gøy, men vi har ennå ikke sikret noen pokaler. Det er mange kamper igjen å spille, sa Kompany etter kampen.

Agüero scoret det eneste målet i første omgang. Argentineren herjet med hjemmeforsvaret helt fra start. I tillegg til scoringen etter et kvarter hadde han et stolpetreff og en nikk som ble reddet på streken.

Bekymringsverdig for City måtte Agüero byttes ut før pause med skade.

– Vi må sjekke med legen i morgen. Det er en hamstringskade, men vi må se hvor alvorlig det er, sa Pellegrini.

Til pause kunne Tottenham håpe på poeng, men det håpet ble knust da Danny Rose pådro seg rødt kort da han felte Dzeko mindre enn fem minutter ut i annen omgang.

Strengt

Det var en streng avgjørelse. Rose kastet seg inn i et taklingsforsøk og spilte ballen før han var borti Dzeko. Dommer Andre Marriner dømte straffe etter anvisning fra linjemannen og trakk også opp det røde kortet.

Yaya Touré omsatte straffesparket i mål, og med ti mann ble Tottenham utklasset.

Dzeko la på til 3-0 før hjemmelagets innbytter Etienne Capoue scoret et trøstemål på corner. Agüeros erstatter Jovetíc svarte med sitt første eliteseriemål for City, før Kompany fastsatte resultatet få minutter før slutt.

Med seieren er Manchester City poenget foran Arsenal, som avga to poeng i 2-2-kampen mot Southampton tirsdag.

– Det er for tidlig å utrope oss til gullfavoritt. Det er mange kamper igjen, men vi kommer til å ha sjanser om vi fortsetter å spille som vi gjør, sa Pellegrini.

Stoppet Chelsea

Chelsea greide bare 0-0 mot bunnlaget West Ham og er tre poeng bak den nye serielederen. Chelsea presset voldsomt og hadde 39-1 i avslutninger, men greide ikke å overliste Adrian i West Ham-målet.

Gjestekeeperen radet opp gode redninger. På overtid traff Demba Ba stolpen. Deretter fikk Samuel Eto'o omsider ballen i mål, men dommeren annullerte for angrep på keeper.

West Ham kunne juble for et viktig og uventet poeng i kampen mot nedrykk, mens Chelsea-manager José Mourinho klaget over motstanderens defensive taktikk.

– De fikk det de var ute etter, men om jeg var hjemme og så dette på TV så ville jeg slå av og se på noe annet, sa han.

To tapte poeng i gullkampen passet Chelsea dårlig fem dager før Chelsea gjester Manchester City.