Meny

Brasilianske Lais fikk OL-drømmen knust

BLE LAM - OL-DRØMMEN KNUST: Brasilianske Lais Souza, en svært anerkjent turner, skulle delta i Sotsji-OL i freestyle. Mandag brakk hun ryggen i et fall under trening i USA. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turneren Lais Souza var nærmest klar for freestyleøvelsene OL i Sotsji. Mandag falt hun stygt og ble lam i armer og bein.

– Hennes mor har ennå ikke sluttet å gråte, sier faren Antonio til Globesporte da de forteller om den grufulle ulykken som rammet 25-åringen for to dager siden.

Lais Souza er en anerkjent turner som har flere internasjonale turnmesterskap i ryggsekken, men i fjor sommer prøvde hun ski for første gang.

Til tross for mange fall ga hun aldri opp, og i februar skulle hun få belønning for strevet - da ventet Russland, Sotsji, OL og moro i freestyleøvelsene. Med økonomisk støtte var hun så godt som klar for lekene i Sotsji om knappe to uker.

Men slik skulle det altså ikke gå.

Den brasilianske OL-komiteen opplyser at Souza falt stygt under trening i USA og ligger nå uten rørlighet i armer og ben på et sykehus i statene. Etter rapportene klarer hun heller ikke å puste for egen maskin og er koblet til en respirator, skriver nyhetsbyrået AP.

– Vi fikk beskjed på kvelden før operasjonen og har ikke sovet siden da. Vi frykter det verste og det føles som om noen har dødd, fortsetter faren Antonio til Globesporte.

Den brasilianske landslagslegen sier at det er for tidlig å si noe om hun noen gang vil bli helt bra, men at det uansett nå venter en lang opptreningsperiode.

– En langsiktig prognose er alt for tidlig å si noe om. men kommer til å bruke lang tid på å komme seg igjen, sier legen.

Lais Souza har ved to tidligere anledninger, i 2004 og 2008, deltatt i de olympiske sommerlekene. Da OL i London i 2012 gikk av stabelen, var hun ute med en skade i håndleddet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus