Rodgers nekter å la seg rive med

MER Å FORBEDRE: Liverpool-sjef Brendan Rodgers hadde en god dag på jobben tirsdag. Laget hans valset over byrival Everton og ga seg ikke før det sto 4-0 på lystavla på Anfield. (Foto: NTB scanpix)
MER Å FORBEDRE: Liverpool-sjef Brendan Rodgers hadde en god dag på jobben tirsdag. Laget hans valset over byrival Everton og ga seg ikke før det sto 4-0 på lystavla på Anfield. (Foto: NTB scanpix)

Liverpool-manager Brendan Rodgers tror tirsdagens storseier over Everton gir laget en psykologisk fordel. Samtidig bedyrer han at spillerne må holde beina på bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

4-0-triumf over Everton er ikke hverdagskost og smaker ekstra godt i den røde delen av byen. Men langt viktigere enn derbyseier er det å holde følge med lagene i toppen av Premier League, mener Rodgers.

– Jeg gleder meg mest på spillernes og supporternes vegne. For meg er det tre poeng. Jeg vil være mer tilfreds dersom vi fullfører sesongen blant topp fire.

– Sannsynligvis vil jeg overanalysere prestasjonen og finne områder vi kan forbedre, sa manageren.

Les også: Liverpool latterliggjorde byrivalen (se høydepunkter fra kampen).

Overkjøring

Lokaloppgjørene mellom Liverpool og Everton er tradisjonelt tøffe og jevne kamper. Scoringer av Steven Gerrard og Daniel Sturridge (2) levnet aldri noen tvil tirsdag. Kort tid etter hvilen punkterte Luis Suárez kampen til firemålsseier.

– For oss var det en utrettelig kamp. Vi var kliniske foran mål, og fortsatt kunne vi scoret to eller tre til. Det var en strålende seier for oss. Hver gang vi hadde ballen så vi ut som en reell trussel, mente Rodgers.

På 23 kamper har laget samlet 46 poeng. Det skiller seks opp til ligaleder Arsenal, som kan passeres av både Manchester City og Chelsea onsdag.

– Alle seirer er viktige, men spesielt mot rivalene. Vi vet at det fortsatt er en vei å gå, men psykologisk var det en stor, stor seier for oss, la Rodgers til.

Tungt

Everton tapte sin tredje kamp for sesongen. Roberto Martínez' menn har fortsatt en topp fire-plassering innen rekkevidde, men tirsdagens nederlag var tungt å svelge.

– Det betyr mye. Da vi slapp inn det første målet, ble vi kanskje litt følelsesladde. Vi presset så hardt for en utligning at vi gjorde oss selv utsatt bakover, mente Martínez.

– Vi mistet konsentrasjonen og vår vanlige form. Det er ulikt oss. Vi har spilt på en veldig positiv og imponerende måte, men dette er et øyeblikk for å vurdere hele sesongen så vel som kveldens kamp, la han til.

Personvernpolicy