Meny

Solskjær fikk juling på Old Trafford

SOLSKJÆRS MENN FOR SMÅ: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff hadde lite å stille opp med da de møtte Manchester United på Old Trafford. (Foto: Video TV 2)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannens Cardiff tapte 0-2 for klubben han tjente i over 15 år.

Før kampen ble han hyllet som den klubblegenden han er, men Ole Gunnar Solskjær og hans walisere i Cardiff hadde lite å stille opp med i selve kampen da de møtte Manchester United tirsdag kveld. Cardiff kan dog reise fra Manchester med hevet hode. Laget til Solskjær gjorde seg på ingen måte bort i møtet med giganten lenger nord.

Les også: Solskjær hyllet av United-fansen

Young avgjorde med perle

Hjemmelaget vant til slutt komfortabelt 2-0 etter scoringer av Robin van Persie i første omgang og Ashley Young i den andre.

Van Persie mål kom før publikum nærmest hadde rukket å sette seg. Etter bare seks minutter headet nederlenderen, som var tilbake etter et lengre skadeavbrekk, ballen i mål bak Marshall i Cardiff-buret.

– Når man slipper inn etter seks minutter blir det vanskelig. Vi spilte bedre etter hvert, men klarte ikke å skape så mye. Vi skapte problemer for dem, men ikke nok, sa Solskjær etter kampen.

Etter 59 minutter av andre omgangen sikret Ashley Young, med en vakker avslutning, tre poeng til The Red Devils.

Mata-debuterte

– Vi holdt buret rent, scoret to mål, fikk et par spillere tilbake fra skade, og Juan Mata debuterte. Han gir oss mer kreativitet. Han gjorde det bra, og vi vet hvor god han er. Å få van Persie og Wayne Rooney tilbake betydde mye for oss, sa David Moyes ifølge BBC etter kampen.

I tillegg til seieren var det også gledelig for United-fansen at Wayne Rooney var tilbake på banen. Han hadde ikke spilt siden tapet for Tottenham 1. nyttårsdag, og har vært dypt savnet.

Juan Mata debuterte også for rødtrøyene. Spanjolen ble hentet fra Chelsea for 37,1 millioner pund (375 millioner kroner) forrige uke, og viste i glimt at han kan bli en meget verdifull spiller for klubben.

Dæhli fikk spille

Resultatet betyr at Manchester United for alvor er med i kampen om den viktige fjerdeplassen i Premier League. Laget ligger fortsatt på syvendeplass, men nå bare to poeng bak Everton.

Se Premier League-tabellen her.

Cardiff på sin side er fortsatt bunnlaget i den engelske toppdivisjonen og må belage seg på en knalltøff kamp for å overleve i verdens beste fotballiga.

I dagens kamp var det bare Mats Møller Dæhli av Cardiffs norske spillere som fikk spilletid. Ungutten fra Oslo fikk vel 15 minutter ute på gressteppet mens både Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem ble sittende på benken kampen ut.

Kveldens resultater i Premier League:

Manchester U. – Cardiff 2-0, Norwich – Newcastle 0-0, Southampton – Arsenal 2-2, Swansea – Fulham 2-0, Crystal Palace – Hull 1-0, Liverpool – Everton 4-0.

Spilles onsdag: Aston Villa – West Bromwich, Chelsea – West Ham, Sunderland – Stoke, Tottenham – Manchester C.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus