Liverpool latterliggjorde byrivalen

TAKK FOR LAGET: Liverpool ydmyket Everton hjemme på Anfield. Se høydepunktene her. (Video: TV 2).

Everton fikk en real leksjon i effektivitet da Steven Gerrard og co. klinket til i det klassiske Merseyside-derbyet.

Hjemmelaget ledet 3-0 til pause og kampen var i realiteten kjørt da lagene gikk i garderoben for hvile.

Etter pause fortsatt hjemmelaget offensiven og sendte til slutt byrivalen slukøret hjem fra Anfield med 0-4 i sekken.

Steven Gerrard, Luis Suárez og to ganger Daniel Sturridge sørget dermed for en helsvart aften for Everton som fortsatt har heng på en plass i Champions League - i hvert fall hadde de det før kampen.

Nå blir det tyngre for Roberto Martinez´mannskap å holde følge blant annet Liverpool helt inn.

Effektive Liverpool

Kampen startet frisk og spillet bølget frem og tilbake. Men etter 21 minutter fikk Liverpool corner. På den raget legende og "Everton-dødare" Steven Gerrard høyest og stanget ballen kontant inn i nærmeste hjørne og Anfield eksploderte.

Men det skulle blir mer.

Etter 33 minutter tok et hissig Liverpool Everton på senga og Coutinho sendte Daniel Sturridge gjennom alene mot Tim Howard. På nydelig vis plasserte den engelske landslagsspissen ballen i nota bak en sjanseløs amerikaner i Toffees-buret.

Og neste Liverpool-goal kom bare sekunder senere, og igjen var Sturridge på farten.

Everton-forsvarte sto høyt i banen og langpasningen fra Kolo Touré datt ned som et ferskt eple i føttene på Sturridge. Keeper Howard kom ut, men måtte bare se ballen i en elegant bue ende sin ferd i nettmaskene på Anfield.

Suárez sa "takk for kaffen"

Kun fem minutter var spilt av den andre omgangen da Liverpool banket en ny spiker i Everton-kista. Denne gangen ved superspiss og måljeger nummer én i Premier League, urugyanske Luis Suárez.

Ellers så pålitelige Phil Jagielka slurvet og serverte ballen til Suárez. Liverpool-spilleren satte fart og løp fra alt og alle. Tideler senere var 4-0 et faktum.

Og det kunne blitt mer, men en ukonsentrert Daniel Sturridge misbrukte sjansen til å score hat trick. Fra straffemerket blåste han læret over målet etter at Raheem Sterling ble lagt i bakken av Tim Howard innenfor sekstenmeteren.

Resultatet betyr at Liverpool befester sin posisjon som hovedutfordrer til de tre topplagene Arsenal, Manchester City og Chelsea. Laget ligger på fjerdeplass med 46 poeng, to foran Tottenham (én kamp mindre spilt) og fire foran Everton på sjetteplass.

Kveldens resultater i Premier League:

Manchester U. – Cardiff 2-0, Norwich – Newcastle 0-0, Southampton – Arsenal 2-2, Swansea – Fulham 2-0, Crystal Palace – Hull 1-0, Liverpool – Everton 4-0.

Spilles onsdag: Aston Villa – West Bromwich, Chelsea – West Ham, Sunderland – Stoke, Tottenham – Manchester C.