Tre skiskyttere dopingtatt

DOPINGTATT: Tre skiskyttere er tatt i doping like før OL i Sotsji. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)
DOPINGTATT: Tre skiskyttere er tatt i doping like før OL i Sotsji. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)

Tre skiskyttere fra Russland og Litauen har avgitt positive dopingprøver og er suspendert inntil sakene deres er behandlet, opplyste IBU tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale skiskytterforbundet meldte i en pressemelding at Den internasjonale olympiske komité (IOK) er orientert om suspensjonene fordi vinter-OL er nært forestående.

IBU opplyste ikke når prøvene ble avgitt eller hvilke stoffer de inneholdt spor etter. Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA dreier det seg imidlertid om uanmeldte prøver under julepausen, og blant de tatte skal det være både mannlige og kvinnelige utøvere.

– Analysen av prøvene til de tre utøverne viste tilstedeværelsen av et ikke-spesifikt stoff, heter det i uttalelsen fra IBU.

– I tråd med WADA-koden er utøverne midlertidig suspendert fra alle IBU-konkurranser inntil saken er behandlet. For å beskytte utøvernes rettigheter vil vi på dette tidspunkt ikke gå ut med navn.

IBUs generalsekretær Nicole Resch skrøt nylig av forbundets antidopingprogram.

– Vi offentliggjør ikke detaljer, for det ville virke mot sin hensikt, men vi utfører flere prøver enn vi er pålagt. Vi har et godt program, noe WADA har bekreftet. Om noen doper seg så blir de tatt, sa hun.

Personvernpolicy