Meny

Gerrard donerte en million til Hillsborough-stiftelse

GA BORT PENGER: Liverpools Steven Gerrard, her i kampen mot Everton i 2012, har donert nærmere én million kroner til en stiftelse som jobber med de etterlatte etter Hillsborough-tragedien. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpoolstjernes søskenbarn er den yngste av ofrene i tragedien i 1989.

Liverpools største stjerne, midtbanesjef og landslagsspiller Steven Gerrard har personlig bladd opp nærmere én million kroner av egen lomme og gitt dem til stiftelsen Hillsborough Family Support Group.

Det skriver lokalavisa Liverpool Echo tirsdag - samme dag som klubben møter Everton i det klassiske Merseyside-derbyet i Beatles-byen.

Mistet fetter i tragedien

For Gerrard er ulykken spesiell på et personlig plan. Hans da ti år gamle fetter Jon-Paul Gilhooley var blant de 96 menneskene som måtte bøte med livet etter at alt for mange mennesker ble sluppet inn portene på Sheffield Wednesdays hjemmearena. Gerrard var selv åtte år da fetteren omkom.

Gerrard har gått med på å offentliggjøre donasjonen på 96.000 pund (ca. 980.000 NOK) for å minne om at folk fortsatt jobber for rettferdighet og oppreisning etter ulykken.

– Jeg er i en slik posisjon at jeg kan gjøre det. Jeg mener det er en fin gest, også med tanke på den forbindelsen jeg har til Hillsborough (ulykken red. anm.) med min egen familie. Dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, sier Gerrard ifølge Liverpool Echo.

Stiftelsen Hillsborough Family Support Group jobber for å ivareta de etterlatte etter ulykken som krevde 96 menneskeliv i april 1989.

– Det er en beundringsverdig gest av Steven, og vi kan ikke takke ham nok. Det er mye penger, og det vil hjelpe familiene stort gjennom vårt arbeid, sier stiftelsens styreleder Margaret Aspinall og hyller gesten til Gerrard.

Også Liverpool Football Club har helt siden ulykken inntraff bidratt sterkt i arbeidet for å belyse hva som faktisk skjedde den skjebesnvangre aprildagen for snart 25 år siden.

Everton sliter på Anfield

I kveld smeller Liverpool og Everton sammen i det klassiske Merseysidederbyet for 222. gang. Flest seire har Liverpool med 88 mot Evertons 66. 67 ganger har det endt med uavgjort.

Everton har slitt voldsomt de siste årene i derbyet når kampene har blitt spilt på Anfield. Sist seier kom så langt tilbake som i 1999. Da vant the Toffees 1-0 etter scoring av Kevin Campbell.

Sist gang lagene møttes endte det 3-3 på Goodison Park, en kamp mange beskrev som den beste i Premier League på mange år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus