Meny

Kitzbühel-vinner Reichelt er ferdig for sesongen

UTE AV OL: En av Aksel Lund Svindals største konkurrenter i fartsdisiplinene i OL, østerrikeren Hannes Reichelt, er satt ut av spill med en ryggskade og rekker ikke de olympiske lekene i Sotsji. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hannes Reichelt kommer ikke til OL i Sotsji. Årsaken er at utforvinneren fra Kitzbühel har fått påvist en alvorlig skade i ryggen.

Det er ikke bare OL som ryker for løperen som nærmest ble østerriksk legende og idol i løpet av de drøye to minuttene han raste nedover Hahnenkamm-traseen lørdag. Han ble den første østerrikeren siden desember 2012 til å vinne et verdenscuprenn i utfor, og allerede på seiersintervjuene etter Kitzbühel-triumfen ble det snakket om sjansene hans til å sikre OL-gull.

I Kitzbühels berømte utfortrasé ble Reichelt den første østerrikeren til å vinne siden 2006, altså på åtte år.

Les også: Svindal toer i Kitzbühel

Men i stedet for OL i Sotsji må den populære østerrikeren gjennom en operasjon. Skaden ble oppdaget i forbindelse med en såkalt MMI-undersøkelse.

– Takk Gud for at jeg valgte å ta denne undersøkelsen, for ellers kunne denne skaden ha ført til alvorlige konsekvenser for meg, sa den 33-årige alpinisten mandag. Han lot seg undersøke fordi han har slitt med smerter i ryggen i flere måneder.

– Helsen kommer alltid først, men jeg kommer likevel alltid til å drive med sport, også etter at karrieren min er over. Det er litt trist at drømmen om OL i Sotsji er gått i vasken, men det kan jeg ikke gjøre noe med, slo Reichelt fast.

Da Reichelt fikk diagnosen var han akkurat blitt tatt ut på det østerrikske OL-laget, og han var ansett for å være en av de store østerrikske medaljekandidatene i alpint i Sotsji sammen med slalåmkongen Marcel Hirscher.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus