Baines forlenget med Everton

BLIR I EVERTON: Leighton Baines har signert en forlenget kontrakt med Everton - det betyr at han trolig blir på Goodison Park ut karrieren. (Foto: NTB scanpix)
BLIR I EVERTON: Leighton Baines har signert en forlenget kontrakt med Everton - det betyr at han trolig blir på Goodison Park ut karrieren. (Foto: NTB scanpix)

Leighton Baines blir i Everton. Venstrebacken har skrevet under en langtidskontrakt med klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Everton på nettstedet sitt. Han hadde 17 måneder igjen av sin opprinnelige kontrakt. Den nye kontrakten har en varighet på fire år.

– Det er en underdrivelse å si at vi er henrykte over å sikre oss Leighton Baines' beste fotballår i klubben vår, sier manager Roberto Martinez.

Baines sto høyt på ønskelisten til tidligere Everton-manager og nå United-sjef, David Moyes. I sommerens overgangsvindu forsøkte skotten å lokke til seg både Baines og Marouane Fellaini, men mislyktes med å hente backen.

Evertons managerlegende Howard Kendall, sa til ABC Nyheter at klubben ville gjøre rett i å la den høyreiste belgieren gå, men måtte for en hver pris beholde Baines.

Nyheten om Baines´signatur er gode nyheter for fansen foran tirsdagens Merseyside-derby mot Liverpool på Anfield.

Les også: Kendall støtter David Moyes' Everton-raid

– Jeg vet at hver eneste fan vil bli svært glad over nyheten, og vi deler gleden over det som er igjen av sesongen og framtiden. Med de viktige kampene vi har foran oss, blir det viktig med Leightons erfaring til å hjelpe oss med å nå målene våre, sier Martinez.

Baines ble hentet fra Wigan i 2007 og har spilt over 260 kamper for Liverpool-klubben. Han har i tillegg fått 22 landskamper for England og regnes i dag for å være en av verdens beste sidebacker i internasjonal fotball.

Everton ligger på sjetteplass i Premier League og jager en plass i neste års Champions League. Laget tok seg i helgen videre i FA-cupen etter å ha beseiret Stevenage med 4-0 på bortebane. Swansea venter i neste runde for The Toffees fra Liverpool.

Personvernpolicy