Meny

Svindal-sponsor anklaget for korrupsjon

INNGIKK AVTALE MED OMSTRIDT EIENDOMSMAGNAT: Aksel Lund Svindal har inngått en avtale med selskapet Signa, eid av korrupsjonstiltalte Rene Benko. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske alpintesset skal ha kjent til anklagene, men signerte likevel.

Aksel Lund Svindal inngikk nylig en sponsoravtale med endomsmagnaten René Benko, en businessmann som i dag er anklaget for korrupsjon og allerede har tapt to rettsrunder.

Det forhindret likevel ikke nordmannen i å innlede et samarbeid med østerrikeren.

Det norske skiesset var fullt klar over situasjonen da han signerte avtalen med Benkos selskap Signa, i går. Det skriver VG mandag.

- Det er en sak som foregår. Jeg er klar over det (at den er tatt til Høyesterett, red.anm.). Jeg har lest meg opp på det, sier Svindal til VG.

Svindal ble spurt om han anser avtalen som problematisk, men svarer at han har satt seg godt inn i saken og mener det er greit. Skistjernen gikk med på avtalen med Benko etter å ha forhørt seg litt og tror hans nye samarbeidspartner ikke har gjort noe ulovlig.

Svindal gjennomført i helgen de berømte rennene i Kitzbühel med stil. Lørdag ble han nummer to i utfor, kun slått av Hannes Reichelt fra Østerrike.

Les også: Svindal ledet i Kitzbühel

Søndag kjørte han en gnistrende super-G og havnet på en delt tredjeplass med østerrikeren Max Franz. Vant gjorde superveteran Didier Defago. Sveitseren var fem hundedeler foran amerikanske Bode Miller.

Les også: Svindal treer etter super-G-rennet

I superkombinasjonsens slalåmdel ble Svindal ivrig og hektet i en port og røk ut av konkurransen. Beste nordmann i superkombinasjonen ble til slutt Kjetil Jansrud på en tiendeplass.

Les også: Svindal avsluttet med hekt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus