Mata ble Uniteds dyreste kjøp

Juan Mata ble klar for Manchester United lørdag. Foto: NTB scanpix
Juan Mata ble klar for Manchester United lørdag. Foto: NTB scanpix

Juan Mata ble lørdag klar for Manchester United. Den spanske playmakeren hentes fra Chelsea for 37,1 millioner pund (375 millioner kroner) og er dermed klubbens dyreste kjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er en svært lykkelig dag for meg. Dette er en stor klubb, og jeg er stolt av å være her, sa 25-åringen lørdag kveld.

– Jeg har tilbrakt noen lykkelige år i Chelsea, men nå er tiden inne for en ny utfordring. United er det perfekte sted for meg, og jeg gleder meg til å være en del av den neste fasen i klubbens historie.

Les også: Mourinho ønsker Barkley som Mata-erstatter

Noen timer tidligere ankom Mata klubbens treningsfelt i helikopter.

Mata fikk prisen som årets spiller i Chelsea de to første sesongene han var i klubben. Han hjalp London-klubben til seier i mesterligaen i 2012 og til europaligaen i 2013, men denne sesongen har han fått lite spilletid av manager José Mourinho.

Moyes-glede

– Juan er en av fotballens fineste playmakere, og det er en glede å ha sikret hans underskrift, sa United-manager David Moyes.

– Han har vært svært delaktig i Chelseas suksess de siste årene, med hele 32 mål og 28 assist de to siste sesongene i Premier League.

Overgangssummen for Mata er den høyeste Manchester United har betalt for en spiller. Dimitar Berbatov kostet 30,75 millioner pund da han ble hentet fra Tottenham i 2008.

Godt nytt

Mata kan få sin United-debut i tirsdagens seriekamp mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff.

Ifølge britiske medier er Wayne Rooney nå i forhandlinger om å forlenge sin kontrakt med Manchester United. Det er altså omsider gode nyheter å høre for United-fans.

Klubben har så langt hatt en katastrofal første sesong under Moyes og er bare nummer sju i Premier League. Laget er 14 poeng bak serieleder Arsenal og er slått ut av både FA-cupen og ligacupen. Laget henger med i mesterligaen og kjemper om en serieplassering som sikrer plass i neste sesongs mesterliga.

Liverpool innehar for tiden den viktige fjerdeplassen, seks poeng foran United. (©NTB)

Personvernpolicy