Gjersem ikke skremt av å være historisk

– Jeg har hele tiden hatt troen på OL-tur, men det var deilig å få den endelige beskjeden, sier Anne Line Gjersem. Foto: NTB scanpix
– Jeg har hele tiden hatt troen på OL-tur, men det var deilig å få den endelige beskjeden, sier Anne Line Gjersem. Foto: NTB scanpix

Anne Line Gjersem synes det er en ære å bli nevnt i samme åndedrag som Sonja Henie. 20-åringen blir Norges første kunstløper i OL på 50 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjersem innfridde OL-kravet under et stevne i september, men måtte vente i nesten tre måneder før hun fikk endelig beskjed om å gjøre seg klar til Sotsji.

– Jeg var ikke 100 prosent sikker (på OL-plass), men jeg har hele tiden hatt troen. Jeg har lenge forberedt meg på OL-tur, men det var deilig å få den endelige beskjeden, sier Gjersem til NTB.

– Det bare trigger meg at jeg er den første norske kunstløperen i OL på svært lenge. Det er morsomt at jeg får delta, og jeg gleder meg veldig.

Etter OL-kvalifiseringen i fjor høst ble hun i enkelte medier sammenlignet med kunstløpdronningen Sonja Henie.

– Det er en ære å høre navnet sitt i sammenheng med henne. Hun var jo utrolig god i sin tid, sier Gjersem.

Hennie er blant tidenes største norske idrettshelter. Hun tok gull i tre OL på rad i perioden 1928-1936.

Skuffet i EM

Gjersem deltok nylig i sitt annet kunstløp-EM. Etter et godt kortprogram skuffet hun i finalen og endte på 19.-plass.

– Jeg var mest skuffet over prestasjonen, fordi jeg forventet mye mer av meg selv. Jeg hadde håpet å gjøre mitt maksimale, men det klarte jeg ikke.

Hønefoss-jenta, som konkurrerer for Asker, har et klart mål for Sotsji-OL:

– Jeg håper å gå videre til finalen i langprogrammet. Det kan jeg klare om jeg gjør mitt beste og gjør et perfekt kortprogram. Kommer jeg til finalen, har jeg mange områder jeg kan forbedre meg på. Jeg må være til stede hele tiden og være konsentrert, sier Gjersem.

God utvikling

Sotsji-OL blir hennes fjerde mesterskap som senior. 20-åringen føler selv hun har hatt en god utvikling.

– Det har skjedd veldig mye det siste året. Jeg er blitt mer stabil i hoppene og bedre på å kjøre to gode program. Det går riktig vei, men det er fortsatt langt igjen før jeg er på et høyere nivå, sier Gjersem, som vant bronse under ungdoms-OL i 2009.

Kvinnenes individuelle kunstløpkonkurranse i Sotsji starter med kortprogram 19. februar. Finalen går dagen etter. Gjersem har fortsatt godt over tre uker igjen til å finpusse de siste detaljene før sin olympiske debut.

– Det blir mye programtrening framover. Jeg skal øve på elementer og prøve å kjøre feilfrie programmer.

Sist gang Norge stilte med kunstløpere i OL, var i østerrikske Innsbruck i 1964. Da deltok Anne Karin Dehle og Berit Unn Johansen. (©NTB)

Personvernpolicy