Meny

Aksel Lund Svindal ledet i Kitzbühel

Aksel Lund Svindal i Hahnenkamm under utfortreningen tidligere i uken. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal var nær sin første seier i utforklassikeren i Kitzbühel, men ble slått med 21 hundredels sekund av hjemmeyndlingen Hannes Reichelt.

For første gang på over ett år ble det østerriksk verdenscupseier i utfor. Svindal måtte bite i det sure eplet og tåle at han stadig står uten seier i Kitzbühel.

– Jeg hadde ikke et perfekt løp, så det var mulig å slå. Men andreplass er jo heller ikke så verst, sa Aksel Lund Svindal til NRK etter at østerrikeren Hannes Reichelt passerte mål og overtok ledelsen.

Nordmannen med startnummer 18 lå lenge bak ledende Bode Miller, men leverte en avslutning det luktet svidd av. Fra å ligge sekundet bak halvveis, kom Svindal i mål 0,13 foran amerikaneren.

Dermed så det ut til at det norske fartsfantomet skulle innkassere sin 26. verdenscupseier i karrieren. Men Reichelt ville det annerledes. Han lå foran Svindal ved alle mellomtidspasseringer og kunne juble for seier.

Miller tok tredjeplassen i rennet. Kjetil Jansrud ble slått med 1,08 sekund av Reichelt og endte på 7.-plass. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus