Meny

Ståle Sandbech tok X-Games-bronse

Ståle Sandbech tok Norges andre bronse i X-Games fredag. Tidligere har Helene Olafsen kjørt inn til 3.-plass i boardercross. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Sandbech (20) viste solid form også i Big Air da han tok bronse i Vinter-X-Games i Aspen fredag. Canadieren Max Parrot tok en klar seier.

Ståle Sandbech oppnådde 77 poeng etter å ha fått 44 og 33 for sine to beste «runs».

Med lørdagens slopestylefinale i tankene kunne han ikke slippe seg fullstendig løs, men det var en glad nordmann som tok bronse i øvelsen for annet år på rad.

– Dette er min største øvelse i sesongen sammen med OL. Det føles stort å lande triksene og ende opp på seierspallen i et av de største arrangementene i verden, sa han.

Med seg i finalen hadde Sandbech landsmannen Torgeir Bergrem, som endte på 6.-plass med 64 poeng. Parrot vant med 93 poeng, mens japaneren Yuki Kadono på sølvplass fikk 88.

Noe overraskende var ikke regjerende mester Torstein Horgmo å se i finalen. Han fikk bare 65 poeng i kvalifiseringsheatet og endte sist.

– Jeg tror det var feil triksvalg, rett og slett. Du trengte to triks for å komme til finalen, og jeg landet to. Men det var sikkert ikke de riktige triksene, sa Horgmo til Adresseavisen.

Suksess

Sandbechs bronsemedalje var Norges annen i X-Games fredag. Tidligere kjørte Helene Olafsen inn til 3.-plass i boardercross.

– Det gikk veldig bra for Norge sin del med to i finalen. Selvfølgelig skulle vi gjerne sett også Torstein videre, men sånn ble det ikke i dag. Ståle på tredjeplass er et fantastisk bra resultat selv om triksene dessverre ikke holdt helt til toppen, sa landslagssjef Thomas Harstad.

Sandbech, Horgmo, Emil André Ulsletten og Aleksander Østreng kjører lørdagens slopestylefinale, der Norge mildt sagt har gode medaljesjanser. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus