Meny

Hovedmålet er å holde på overskuddet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal er sugen på å vinne utforrennet i Kitzbühel lørdag, men hovedmålet er å holde på overskuddet før OL.

– Det er enorm prestisje forbundet med å vinne utforrennet her i Kitzbühel, men det kommer ikke opp mot å vinne OL-gull eller den totale verdenscupen. Det er jo ikke slik at noen renn i verdenscupen er så mye mer verd enn andre. Alle renn betyr like mye, for verdenscupen er stort uansett hvor man kjører, sier Svindal til NTB.

Se videointervju med Lund Svindal øverst i artikkelen.

Han har vært den store utforkongen i verdenscupen i år, og han viste på gjennomkjøringen i Kitzbühel torsdag at utforformen fortsatt er veldig god, selv om han ble satt til veggs av Bode Miller.

– Miller kjørte fantastisk på toppen. Han kjørte veldig rent. Det var helt rått. Jeg klarte ikke å få til kjøring av samme klasse, men i den siste halvdelen av traseen gikk det bra. Derfor føler jeg at jeg har mye mer å gå på til rennet søndag, særlig i det øverste partiet, forteller Svindal.

Ny hjelm

Han fikk OL-hjelmen sin overrakt torsdag kveld på utøverhotellet i Kitzbühel. Den er formet som ei diskoskule og designet av italieneren Georg Pircher.

– OL skal være moro. Derfor bestemte jeg meg for å bruke denne hjelmen i OL etter å ha utlyst en designerkonkurrranse. Det har vært en del negativt fokus på Sotsji-OL, ikke minst av politisk art, men med denne hjelmen vil jeg fortelle alle at vi er i OL for å ha det gøy, forklarer Svindal.

Hjelmen er holdt i forskjellige gråtoner, sølvfarge og svart. Aksel Lund Svindal kjører både utfor og superkombinasjon i Kitzbühel denne helgen. Deretter er det utfor og storslalåm som står for tur i St. Moritz kommende helg, før det er avreise til Sotsji.

Henger høyt

– Ved siden av den totale verdenscupen henger et OL-gull veldig høyt. Derfor gjelder det å kjøre på som vanlig og holde overskuddet. Det er det aller viktigste.

– Jeg mener at den beste OL-oppladningen jeg kan få er fortsatt å kjøre fort i alle verdenscuprennene. Der er jo de beste med, og slår jeg dem i verdenscupen, kan jeg slå dem i OL også. Det har i alle fall aldri vært noe tema for meg å droppe verdenscuprenn i oppkjøringen til OL. Det kommer også av at det er et veldig stort mål for meg å vinne den totale verdenscupen, sier Svindal til NTB.

Et nytt kamerat utviklet av et norsk ingeniørfirma er de norske kjørernes hemmelige våpen før OL. Svindal legger ikke skjul på at han er veldig fornøyd med det.

– Teknologien er slik at vi kan kjøre gjennom løypene på dataskjermen. Teknologien er lett å bruke, og det er en fantastisk hjelpemiddel som kan hjelpe oss mye i ukjente traseer, som i OL. På en måte kan teknologien og bildene hjelpe oss til å tro at vi har kjørt løypa flere ganger enn vi virkelig har, for vi får en fantastisk gjennomkjøring via PC-skjermen, sier Svindal til NTB.

OL er 14 dager unna.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus