Mata nær overgang til Man Utd

FRA CHELSEA TIL MAN UNITED: Juan Mata går trolig fra Chelsea til Manchester United. Her scorer han for de blå mot de røde i februar 2012. (Foto: NTB scanpix)
FRA CHELSEA TIL MAN UNITED: Juan Mata går trolig fra Chelsea til Manchester United. Her scorer han for de blå mot de røde i februar 2012. (Foto: NTB scanpix)

Ifølge BBC koster midtbanespilleren rundt 370 millioner kroner. Det er i så fall ny kjøpsrekord for Man United.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen skal til legesjekk i Manchester torsdag. Det er ventet at den spanske landslagsspilleren signerer for fire og et halvt år på Old Trafford.

Mata sa farvel til spillere og trenere på Chelseas treningsfelt onsdag. United har avvist at de har lagt inn bud på spilleren.

Manager David Moyes nektet å snakke om et mulig Mata-kjøp etter onsdagens pinlige exit i ligacupsemifinalen mot Sunderland.

– Vi sier ingenting, var alt Moyes svarte da pressefolkene prøvde seg under pressekonferansen etter kampen. På forhånd fikk de beskjed om at ingen spørsmål om Mata ville bli besvart.

United-rekord

Chelsea betalte rundt 235 millioner kroner for Mata da de hentet ham fra Valencia i 2011. Det ble 13 mål i debutsesongen, hvor London-klubben vant både FA-cupen og Champions League.

I fjorårets sesong ble det 20 mål. Da vant Stamford Bridge-laget europaligaen. Men etter at José Mourinho kom tilbake som manager, er det blitt langt mindre spilletid for Mata. Spilleren virket misfornøyd da han ble byttet ut etter 53 minutter i 3-0-seieren mot Southampton 1. nyttårsdag.

Nå går det mot overgang for Juan Mata. 370 millioner kroner vil være overgangsrekord for Manchester United. I 2008 betalte United rundt 307 millioner kroner for Dimitar Berbatov.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus