Meny

Kaurin vurderer rettssak mot Stabæk

VURDERER SØKSMÅL: Leni Larsen Kaurin vurderer søksmål mot Stabæk etter håndteringen av saken hvor hun hevder seg seksuelt trakassert av trener Øyvind Eide. Her under EM-finalen for Norge sommeren 2013. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vil ikke utelukke å trekke klubben for domstolene dersom de ikke snur i saken om seksuell trakassering.

Mandag kveld ble det kjent at Stabæk har valgt å gi trener Øyvind Eide en skriftlig advarsel, etter å ha innrømmet upassende atferd ovenfor tidligere Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin.

Det kom også frem at klubben lar Eide fortsette som trener i klubben, en avgjørelse Leni Larsen Kaurin raser over.

– Utrolig skuffet

Nå vurderer hun søksmål mot klubben.

– Jeg vurdere rettsak, såpass ærlig skal jeg være. Jeg er utrolig skuffet over Stabæks håndtering av denne saken, forteller hun til Budstikka.

Stabæk mener å ha håndtert saken på en god måte ut ifra de bevis som er forelagt styret i klubben.

– Det har vært en vanskelig avgjørelse. Vi mener han har gjort et overtramp i forhold til hvordan vi ønsker at trenere skal oppføre seg, men vi ser ikke på situasjonen som så alvorlig at vi vil si han opp, sier styreleder Espen Moe til NRK.

Kaurin hevder også at klubben «har tilintetgjort» et gavekort og det Kaurin mener er et bevis i saken. Gavekortet fra Eide var et håndskrevet kort hvor han sa han ville gi henne «en erotisk massasje med en happy ending».

Bakgrunn: Eide innrømmer upassende oppførsel overfor Kaurin

Forsvant på mystisk vis

Det kortet er ifølge Stabæk på mystisk vis blitt borte.

– Det er selvfølgelig veldig beklagelig, men vi har ikke tilintetgjort dette gavekortet. Samtidig er det ingen som bestrider at gavekortet finnes, og jeg skjønner derfor ikke at dette har blitt et såpass stort tema, sier styrelederen.

Norges idrettsforbund sier de vil ha kontroll på beslutningen til Stabæk.

– De som måtte føle seg seksuelt trakassert i norsk idrett, skal vite at vi prøver å ta sakene deres på alvor. I denne konkrete saken vil vi ta kontakt med Norges Fotballforbund (NFF) for å få greie på saksgangen, sier kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund, Per Tøien til NRK.

Les også: – Han foreslo at de skulle møtes for å ha sex

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus