Sagen vraket fra OL-troppen

Sagen vraket fra OL-troppen
Sagen vraket fra OL-troppen

Anette Sagen, pioneren innen kvinnehopping, får ikke delta i Sotsji-OL. Hun kom ikke med i den norske troppen. Det gjør derimot fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang står hopp for kvinner på OL-programmet. Det blir uten Sagen, som i en årrekke har kjempet for at jentene også skal få konkurrere i hoppbakken under vinterlekene.

Sagen har slitt denne sesongen. Skader og sykdom har ødelagt mye. En 16.-plass er det beste resultatet Helfjell-hopperen har i verdenscupen. I stedet får Maren Lundby, Line Jahr og Helene Olsson Smeby OL-tur.

– Vi har ikke vraket noen, men nominert våre utøvere ut fra resultater. Vi hadde tre plasser, og de tre andre har vært bedre enn henne og dessuten klart OL-kravene som Olympiatoppen har stilt, sier hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen.

Ødela korsbåndet

Og mens Sagen kunne deppe mandag, ble det en gledens dag for Tiril Sjåstad Christiansen. Fristilkjøreren fikk nemlig plass i OL-troppen.

Geilo-utøveren ødela korsbåndet i begynnelsen av desember og har kjempet en hard kamp for å rekke vinterlekene i Sotsji. Fjorårets X Games-vinner var et av Norges fremste medaljehåp før skaden.

Det er ikke klart om fristilkjøreren stiller til start i OL. Hun har fått klarsignal til å trene på ski, men Sjåstad Christiansen går noen hektiske uker i vente.

– Jeg drar ikke til Sotsji uten å føle at kneet er bra. Det er en medalje i seg selv at jeg fikk «ja». Det var helt fantastisk. Vi får se hvordan det går på ski. Hvis jeg kommer meg til OL, får prøvd meg i løypa og ting fungerer, går jeg for gull fortsatt, sier Christiansen.

Første på 50 år

Glad var også 20-åringen Anne Line Gjersem. Hun blir første norske kunstløper i OL på 50 år. Sist uke ble Hønefoss-jenta, som konkurrer for Asker, nummer 19 i EM.

– Jeg kan nesten ikke beskrive hvordan jeg føler det nå. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Gjersem til NRK.

Ingen smøretrailer

For første gang siden 1984 skal Norge ha med akere i singleklassen for menn. Thor Haug Nørbech, Tønnes Stang Rolfsen og Jo Alexander Koppang tar turen til Sotsji.

– Det er realistisk med sjetteplass, men håpet er at de har dagen og føre på sin side og klatrer tre plasser til. Vi har ikke en smøretrailer med oss. Da må vi ha dagen og føret med oss, sier akepresident Harald Rolfsen til NTB.

Hilde eller Tande?

Fire av fem mannlige skihoppere er tatt ut. Anders Bardal, Anders Fannemel, Anders Jacobsen og Rune Velta er alle med i Olympiatoppens uttak. En femte og siste hopper tas ut etter NM stor bakke i Lillehammer tirsdag. Daniel André Tande er i ferd med å danke ut Tom Hilde.

I kombinert var det ingen overraskelser. Jan Schmid ble utelatt til fordel for Jørgen Graabak. I alpint kan Mona Løseth og Aleksander Aamodt Kilde glede seg over OL-uttak.

Totalt skal Norge sende 118 utøvere til Russland. OL går i perioden 7.-23. februar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus