Premier League runde 22 Swansea - Tottenham 1–3Adebayor ordnet ny Spurs-seier

Adebayor ordnet ny Spurs-seier

Emmanuel Adebayor vartet opp med to scoringer da Tottenham slo formsvake Swansea 3-1 søndag. Det var London-klubbens fjerde strake seier i Premier League.

Premier League, runde 22

Arsenal – Fulham 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Santi Cazorla (57), 2-0 Cazorla (62).

60.000 tilskuere.

Brede Hangeland spilte hele kampen, mens John Arne Riise var ubenyttet reserve for Fulham.

Crystal Palace – Stoke 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Jason Puncheon (51).

24.440 tilskuere.

Jonathan Parr spilte hele kampen for Crystal Palace.

Manchester City – Cardiff 4-2 (2-1)

Mål: 1-0 Edin Dzeko (14), 1-1 Craig Noone (29), 2-1 Jesús Navas (33), 3-1 Yaya Toure (76), 4-1 Sergio Agüero (79), 4-2 Fraizer Campbell (90).

47.213 tilskuere.

Magnus Wolff Eikrem spilte 13 minutter som innbytter for Cardiff.

Norwich – Hull 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Ryan Bennett (87).

Rødt kort: Tom Huddlestone (90), Hull.

26.655 tilskuere.

Sunderland – Southampton 2-2 (1-2)

Mål: 0-1 Ray Rodriguez (4), 0-2 Dejan Lovren (31), 1-2 Fabio Borini (32), 2-2 Adam Johnson (71).

38.115 tilskuere.

West Ham – Newcastle 1-3 (1-2)

Mål: 0-1 Yohan Cabaye (16), 0-2 Loic Remy (33), 1-2 Mike Williamson (selvmål 45), 1-3 Cabaye (90).

33.343 tilskuere.

Tottenham flyr høyt om dagen og er absolutt med i kampen om en viktig mesterligaplass. De liljehvite har ikke tapt i serien under Tim Sherwoods ledelse. De siste seks seriekampene har gitt fem seirer og én uavgjort.

Les detaljert referat fra kampen

– Vi spilte en god kamp. Swansea skapte noen sjanser tidlig, men jeg følte hele tiden a vi var det farligste laget, sa Sherwood ifølge BBC.

Spurs startet ikke bra i Wales, men var effektive da Adebayor i det 35. minutt stanget gjestene i føringen etter et presist innlegg fra Christian Eriksen. Swansea hadde både en ball i tverrliggeren og ble klart snytt for en straffe før de havnet bakpå hjemme på Liberty.

Selvmål

Wilfried Bony fikk en tydelig dytt av Michael Dawson i det spissen skulle stige til værs etter et hjørnespark. Situasjonen oppsto sju minutter før Tottenham tok ledelsen.

Baklengsmålet ødela rytmen til Swansea, og Tottenham tok over banespillet. Tidlig i annen omgang presterte Chico Flores å score selvmål, selv om han ikke var spesielt presset.

Swansea trillet som vanlig mye ball, men slet med å true Tottenham. I det 71. minutt gjorde Adebayor sitt annet mål for dagen. Etter en kontring var togoleseren alene med keeper og plasserte 3-0 kaldt i nettet. Bony reduserte for Swansea i sluttminuttene.

– Vi startet bra og var gode den første halvtimen. Vi satte dem under press og hadde noen gode sjanser. De scoret på sin første målsjanse, sa Swansea-manager Michael Laudrup.

Fått tillit

Adebayor var langt unna en startplass mot slutten av André Villas-Boas' periode i Tottenham. Under Sherwood har han fått mye spilletid, og spissen har takket for tilliten med flere viktige mål.

– Jeg kan ikke ta æren for Adebayor, den må han ta selv. Jeg har bare latt ham få spille. Han har alltid vært en fantastisk spiller, sa Sherwood.

Tottenham er nummer fem i Premier League. Laget har like mange poeng (43) som Liverpool på den viktige fjerdeplassen som gir mesterligakvalifisering.

Swansea har tapte tre seriekamper på rad. Michael Laudrups menn har ikke vunnet i Premier League siden 4. desember.

– Vi må erkjenne at vi har problemer for tiden. De fire neste kampene er mot lag som ligger rundt oss på tabellen. De blir viktige for oss, sa Laudrup.