Northug: – Jeg er foran skjema

Petter Northug viste ikke toppform da han gikk inn til 72.-plass på 15 kilometeren, men på stafetten stemte det bedre. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
Petter Northug viste ikke toppform da han gikk inn til 72.-plass på 15 kilometeren, men på stafetten stemte det bedre. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Petter Northug var i storslag både før, under og etter at han avgjorde NM-stafetten til Strindheims fordel søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I spurten var det som ventet ingen som true hans raske gener. Byåsen og Lillehammer måtte nøye med sølv og bronse. Da ble det gull til Petter, lillebror Tomas og startmann John Kristian Dahl.

– Jeg fikk et bra utgangspunkt, og vi fikk en fin tur samlet i snøværet.

– Hvordan vil du beskrive rykket ditt?

– Det var ikke noe rått rykk, men så gikk jeg ikke mot så rå løpere heller, så TV-bildene lyver nok litt, mente Northug etter nok et stafettgull. Sitt første med Strindheim tok han allerede i 2006 i Kongsberg.

Les også: Northug-rykk sikret Strindheim stafettgull

Formutløsning

Northug har fått gode svar under NM-dagene i Lillehammer. Det åpnet nokså skralt med en 72.-plass på 15-kilometeren i klassisk, før det fortsatte med bronse i skiathlon lørdag. Northugs humør har vært bra hele veien, og det er et godt tegn på at det er i ferd med å gå seg til formmessig. Northug er i vater når snerten i replikkene er der. Det var de søndag.

Les også: Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk kjempeetappe da Heming ble stafettmestere

Mandag reiser Northug ned til høyden i Seiser Alm. Der blir han i nesten 14 dager. 1. og 2. februar går han trolig to verdenscuprenn i Toblach.

– Det skal bli godt å komme ned dit for å finne roen. Jeg føler meg mye bedre enn sist jeg gikk renn her i desember. Da følte jeg meg dårlig. Nå har jeg mer overskudd, og det føles bedre muskulært, sa Northug.

Selvtillit

Sykdomsperioden i høst er et tilbakelagt tema. Etter at han startet opp igjen trening i slutten av oktober har han fått gjort det han skulle. Formen er bedre enn fryktet på dette tidspunktet i sesongen.

– Jeg ligger langt foran der jeg skulle. Nå gjelder det å ikke dumme seg ut framover. Jeg er der jeg skal være.

Les også: Henrik Kristoffersen skuffet i Wengen

I fjor fikk lillebror Tomas kjeft etter en heller skral etappe under stafetten i Gåsbu. Da ble Strindheim hektet av i seierskampen med Byåsen, og de måtte ta til takke med sølv.

– Hva sa du til bror din i dag?

– I dag var det sånn det skal være, og da sier vi ingenting. Jeg hadde ventet at han skulle rydde opp i dag etter det sølet han stelte i stand i fjor.

Yngstebror Even gikk for Strindheims 2.-lag søndag. Når er han inne på samme lag som brødrene?

– Det skjer når Even får litt bedre kapasitet og har mulighet til å være med i teten på 1. etappe. Om det blir om ett, tre eller fem år får vi se.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus