Kristoffersen uten klaff i finaleomgangen

Henrik Kristoffersen ligger på sjetteplass i slalåmcupen sammenlagt. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix)
Henrik Kristoffersen ligger på sjetteplass i slalåmcupen sammenlagt. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix)

Henrik Kristoffersen hadde ikke marginene med seg og falt fra 11.- til 15.-plass i verdenscuprennet i slalåm i Wengen. Franske Alexis Pinturault vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slalåm Wengen

1) Alexis Pinturault, Frankrike 1.42,87

2) Felix Neureuther, Tyskland 1.43,21

3) Marcel Hirscher, Østerrike 1.43,50

4) Mario Matt, Østerrike 1.43,62

5) Patrick Thaler, Italia 1.43,63

6) Andre Myhrer, Sverige 1.43,68

14) Axel Bäck, Sverige 1.44,45

15) Henrik Kristoffersen, Norge 1.44,48

28) Sebastian-Foss Solevåg, Norge 1.46,15

Leif Kristian Haugen og Jonathan Nordbotten kjørte ut i førsteomgang.

(NTB)

Kristoffersen kjørte en brukbar første omgang, særlig på toppen. Han var ikke mer enn drøye halvsekundet fra en plass blant de tre beste, men han klarte ikke å følge opp i finaleomgangen.

– Jeg må vel innrømme at jeg er litt skuffet akkurat nå, for dette var ikke bra nok. Det gikk brukbart i partier av traseen her, men jeg tapte for mye i avslutningen av begge omgangene, sa han til NTB.

Litt sporete

Han var til slutt 1,61 sekund bak Pinturault i mål. Franskmannen kjørte en fantastisk annenomgang, og kjørte seg opp fra fjerdeplassen. Tyske Felix Neureuther hadde også klaff i finaleomgangen og ble nummer to. Dermed ble østerrikeren Marcel Hirscher henvist til tredjeplass, noe som gjorde at Aksel Lund Svindal beholdt ledelsen sin i den totale verdenscupen.

Henrik Kristoffersen har to tredjeplasser fra verdenscupen i slalåm tidligere i år. Han hadde helt klart større forventninger til søndagens renn enn 15.-plassen.

– Forholdene var helt greie. Litt sporete var det selvsagt, men ikke noe å klage på. Det var første gangen jeg kjørte her i Wengen, så jeg måtte forholde meg til en helt ny trasé, forklarte Kristoffersen.

Les også: Strindheim tok stafettgull etter Nordthug-rykk

Kitzbühel neste

Sebastian Foss Solevåg kjørte også finaleomgangen i Wengen søndag. Han kom med som 30. og sistemann. Etter to ganske jevne omganger endte han på 28.-plass til slutt, 3,06 sekunder bak vinneren.

Les også: Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk kjempeetappe da Heming ble stafettmestere

Leif Kristian Haugen og Jonathan Nordbotten kjørte ut i første omgang.

Neste helg er det nytt verdenscuprenn i slalåm i Kitzbühel.

– Hva gjør du den kommende uken?

– Jeg kommer til å trene her i Østerrike. Det kommer ikke til å bli noen konkurranser nå, sa Henrik Kristoffersen som er på plass i Kitzbühel fredag kveld. Slalåmrennet i Hahnenkamm går søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus