Løfshus lover ikke alle i troppen OL-start

Vidar Løfshus (t.h.) og Åge Skinstad bivånte 3-mila på Lillehammer før de offentliggjorde OL-troppen. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)
Vidar Løfshus (t.h.) og Åge Skinstad bivånte 3-mila på Lillehammer før de offentliggjorde OL-troppen. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)

Landslagssjef Vidar Løfshus kan ikke love at alle som er tatt ut i OL-troppen faktisk kommer til å gå i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges OL-tropp langrenn

Kvinner: Marit Bjørgen, Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira, Ingvild Flugstad Østberg.

Menn: Eirik Brandsdal, Tord Asle Gjerdalen, Anders Gløersen, Pål Golberg, Ola Vigen Hattestad, Chris André Jespersen, Finn Hågen Krogh, Petter Northug, Eldar Rønning, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth.

(NTB)

Lørdag presenterte han 12 herrenavn og åtte kvinnenavn som alle kan pakke OL-sekken.

– Nei, faktisk er det slik at ikke alle er garantert start. Vi må se an hvordan det utvikler seg i OL og hvordan formutviklingen til den enkelte blir, sa Løfshus.

Han kalte uttaket en historisk utfordring.

– Vi er i en historisk situasjon med svært mange gode skiløpere å velge mellom, men som vi har sagt, så vektlegger vi internasjonale resultater mer enn nasjonale. Vi har aldri hatt så mange løpere på pallen som i denne sesongen, og vi har også vektlagt erfaring fra tidligere mesterskap. Vi har definert oss som verdens beste skinasjon, og så får vi se om vi fortsatt er det når det er over i Sotsji 23. februar, sa Løfshus.

Vraket

Mens de åtte kvinnenavnene nærmest ga seg selv, var det mer kamp om plassene blant gutta. Der var det flere i kategorien utfordrere. Selv om Løfshus ikke ville si noe om hvem som var de siste som ble tatt ut, er det nærliggende å tenke på navn som Didrik Tønseth og Ola Vigen Hattestad.

– Vi hadde en som landslagets Petter Eliassen, og vi hadde to ganger Simen som var ganske nær, sa Løfshus, og hadde da Simen Østensen (NM-vinner i torsdagens 15 kilometer klassisk) og Simen Andreas Sveen (3.-plass torsdag) i tankene. De to er med på hvert sitt privatlag.

– Hvorfor landet dere på Tønseth og ikke Østensen og/eller Sveen?

– Det var på grunn av internasjonale resultater. De to andre har litt svakere resultater å vise til der. Det er klart at torsdagens klassiskrenn ikke fikk så stor betydning når en syk Tønseth ikke var med.

Gull

Løfshus er klar på at han ble tvunget til å utelate folk i troppen som kunne ha tatt medalje.

– Vi har en kvalitetsmessig historisk bra tropp. Vi har løpere som kunne ha tatt medalje som blir sittende hjemme.

– Du sier at målet er gull på alle distanser?

– Det er mer slik at vi har potensial til å ta gull på alle distanser. Når vi stiller på startstrek går vi selvsagt for gull. Alt annet ville ha vært defensivt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus