Svindal sju hundredeler fra seieren i Wengen

Aksel Lund Svindal kjørte svinfort, men det holdt akkurat ikke. (Foto: Reuters / NTB Scanpix)
Aksel Lund Svindal kjørte svinfort, men det holdt akkurat ikke. (Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Aksel Lund Svindal hadde ikke marginene med seg i utforrennet i Wengen lørdag. Han endte på tredjeplass, sju hundredeler fra seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utfor Wengen

1) Patrick Küng, Sveits 1.32,66

2) Hannes Reichelt, Østerrike 1.32,72

3) Aksel Lund Svindal, Norge 1.32,73

4) Max Franz, Østerrike 1.32,90

5) Bode Miller, USA 1.33,01

6) Matthias Mayer, Østerrike 1.33,10

7) Peter Fill, Italia 1.33,20

8) Romed Baumann, Østerrike 1.33,26

9) Johan Clarey, Frankrike 1.33,28

10) Beat Feuz, Sveits 1.33,40

10) Didier Defago, Sveits 1.33,40

13) Kjetil Jansrud, Norge 1.33,45

– Jeg tror jeg var den beste i S-svingen og inn mot målhenget på slutten. Det var der jeg kjørte best i dette rennet, og det var der jeg sikret plassen på seierspallen, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter målgang.

– Jeg var den eneste som klarte å knipe litt tid på Kueng i det partiet, så der hadde jeg klaff, slo han fast.

Han viste nok en gang at han er helt på topp i utfor, men han klarte ikke å gjøre noe med den håpløse norske statistikken i utforrennet i Lauberhorn, der Lasse Kjus' seier fra 1999, fortsatt er den eneste i denne traseen i utfor.

Lørdag ble starten flyttet ned på grunn av kraftig vind på toppen, så i stedet for 4422 meter var traseen som ble brukt bare på 2882 meter.

Det gjorde at det ble et mye tettere renn enn det ellers ville ha vært, og det var nok ikke noen fordel for Svindal at han ikke fikk kjørt full løype.

Seieren gikk til sveitseren Patrick Kueng foran østerrikeren Hannes Reichelt som slo Svindal med ett hundredel.

Kjetil Jansrud fikk ikke helt klaff og endte som nummer 13. Han var 0,79 sekunder bak vinneren.

Fornøyd

Tredjeplassen i Wengen lørdag var femte gang Svindal var på seierspallen etter et fartsrenn i år. Tidligere har han to utforseirer, fra Beaver Creek og Bormio. Han har også to seirer i super-G, og han var den beste i utfordelen av superkombinasjonen i Wengen fredag, der han endte på en flott femteplass til slutt.

– Jeg er fornøyd med dette, men kan ikke si akkurat hvor jeg tapte de sju hundredelene. Jeg gjorde i alle fall ingen spesielle feil, selv om det alltid er mulig å gjøre enkelte ting bedre, sa Svindal.

– Du så vel rennet på TV, synes du jeg gjorde noen feil? Du ville vel kunne ha sett det like godt som meg, sa han til NTB.

Forkortet løype

Lørdag ble starten flyttet ned på grunn av kraftig fønvind på toppen og løypa betydelig forkortet.

– Jeg vet ikke om det var noen fordel eller ulempe for meg at starten ble flyttet ned. Det har jeg i grunnen ikke tenkt så mye på heller, for det er jo ikke noe jeg kunne gjøre noe med, sa Svindal som reiser videre til Kitzbühel via Innsbruck.

– Det skal komme godt med å få et par fridager nå, sa Svindal som ser på fartsfesten i Kitzbühel som et av sesongens store mål ved siden av å vinne i OL og den totale verdenscupen.

Svindal er regjerende mester i super-G i Hahnenkamm-traseen. Han vil nok gjerne forsvare den seieren, men aller helst ønsker han å gå til topps i utforrennet, det mest spektakulære og prestisjefulle utforrennet i verdenscupen.

Det var bare Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal av de norske som kjørte lørdagens utfor. Søndag er det slalåm som står på programmet med unggutten Henrik Kristoffersen som en av favorittene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus