Steira vant suverent NM-gull

Kristin Størmer Steira økte tempoet etter skibyttet og parkerte resten i snødrevet på Lillehammer. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)
Kristin Størmer Steira økte tempoet etter skibyttet og parkerte resten i snødrevet på Lillehammer. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)

Kristin Størmer Steira så seg aldri tilbake etter skibyttet og stormet inn til gullet på 15 km skiathlon under ski-NM lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steira vant 24,9 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. NM-bronsen gikk til Heidi Weng, som var i mål 52 sekunder bak vinnertiden.

– Jeg følte meg veldig lett i kroppen i dag, omtrent slik det var i Toblach under Tour de Ski, men dette var bedre. Klar årsbeste, slo Steira fast overfor NRK like etter løpet.

– Det er lenge siden jeg har vært så spent og nervøs før start, men jeg kjente ganske fort at dette var en god dag, la den suverene NM-vinneren til.

Trioen var i en klasse for seg lørdag. Marthe Kristoffersen på fjerdeplass var nesten minuttet bak pallen.

Det var Steiras fjerde NM-gull i karrieren og hennes første siden tremilseieren i 2007. Lørdagens seier sikret henne årets kongepokal.

32-åringen fikk raskt en stor luke etter skibyttet. Hun utnyttet overgangen fra klassisk til skøyting til fulle, og etter 800 meter ledet Steira allerede med over 17 sekunder.

Gullgrossistene Marit Bjørgen og Therese Johaug stilte ikke til start lørdag. Stjerneduoen har reist til høyden for å finpusse formen til OL i Sotsji.

Før Steiras triumf hadde Bjørgen vunnet tre av de fire siste NM-gullene i skiathlon. Johaug gikk til topps i 2012.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus