Spansk stortalent slo ut Wozniacki

UTE: Caroline Wozniacki mente det var uflaks som sendte henne ut av Australian Open i tredje runde. (Foto: EPA / NTB Scanpix)
UTE: Caroline Wozniacki mente det var uflaks som sendte henne ut av Australian Open i tredje runde. (Foto: EPA / NTB Scanpix)

Caroline Wozniacki var skuffet etter at det spanske stortalentet Garbine Muguruza sendte henne ut av Australian Open i tennis lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wozniacki åpnet bra og vant det første settet, men så stoppet det opp for henne. Etter 6-4 til den danske spilleren overtok Muguruza føringen i kampen og vant de to neste settene 7-5 og 6-3. Dermed kom ikke den danske yndlingen lenger enn til tredje runde i årets første Grand Slam-turnering.

– Jeg hadde mange sjanser. Det ble seier i første sett. Jeg var foran i det andre også. Jeg hadde absolutt sjanser til å lukke kampen, men klarte ikke det, slo den danske spilleren fast etter exiten.

– Noen ganger skjer det at jeg ikke klarer å utnytte de mulighetene jeg får. Det var det som skjedde i denne kampen. Jeg synes i alle fall ikke at jeg spilte spesielt dårlig, selv om min spanske motstander i perioder spilte veldig god tennis.

– At jeg ble slått ut får jeg sette på kontoen for uflaks, sa Wozniacki som spilte sin svakeste Australian Open siden 2009. I fjor ble hun slått ut i fjerde runde, og i 2012 var hun i kvartfinalen.

I fjor måtte hun også tåle å bli slått ut tidlig både i French Open og i Wimbledon, men selv om det er blitt mange nedturer på henne i det siste, har hun fortsatt troen på at hun kan komme tilbake på topp.

– Jeg har slått mange av de spillerne som er videre i turneringen her i år. Derfor vet jeg at jeg bare må stå på, trene hardt og jobbe med meg selv. Det vil gi resultater, sa dansken etter å ha forlatt Australian Open for denne gang.

Hun sa også at Garbine Muguruza går mot en stor karriere innen tennissporten.

– Hun er veldig god, og har slått veldig mange av de virkelig gode spillerne. Hun er på toppen av en bølge nå, men det er en spiller vi helt sikkert kommer til å få se mye av i framtiden, spådde Wozniacki da hun ble spurt om overkvinnen sin.

Muguruza har gått fram fra 63.- til 38.-plass på verdensrankingen bare siden årsskiftet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus