Solskjær vil gi City-stjernene hard kamp

Ole Gunnar Solskjær og Andreas Cornelius er på jakt etter poeng mot selveste Manchester City. (Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix)
Ole Gunnar Solskjær og Andreas Cornelius er på jakt etter poeng mot selveste Manchester City. (Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix)

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær lar seg ikke skremme av Manchester Citys solide hjemmeform før lørdagens oppgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cardiff levnes få sjanser i oppgjøret mot hjemmesterke City, men Solskjær lover at spillerne hans vil kjempe for poengene.

– Det blir en krevende oppgave, men det er en herlig utfordring. Gutta vil få følelsen av å prøve seg mot de beste, og det er det du ønsker, sier Solskjær i et intervju med Cardiffs TV-kanal.

Solskjær seiret i debuten mot Newcastle i FA-cupen for to uker siden, men i sin første Premier League-kamp som manager ble det 0-2-tap hjemme mot West Ham sist helg.

Full pott

I lørdagens kamp venter hans foreløpig tøffeste oppgave som Cardiff-manager. Tabelltoer City har vunnet alle sine ti hjemmekamper denne sesongen og står med sterke 38-6 i målforskjell på eget gress. Cardiff har kun seks poeng på ti bortekamper. Målforskjellen er 5-17.

Nederlaget for West Ham sendte Cardiff under nedrykksstreken, men Solskjær har troen på at ting vil snu.

– Vi er i samme situasjon som mange andre lag. Vi må konsentrere oss om å prestere skikkelig, og det vil føre til at poengene kommer, forteller nordmannen.

Cardiff står uten seier i Premier League den siste måneden. Siste trepoenger kom da West Bromwich ble slått 1-0 14. desember i fjor.

Vil rotere på laget

Solskjær har hentet sine gamle elever Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli til klubben. Eikrem debuterte mot West Ham, mens Dæhli skrev under for klubben samme dag. Ifølge Solskjær har duoen funnet seg godt til rette.

– De er kommet til et nytt miljø og nyter det. De har gjort det veldig bra. For spillerne som er her fra før, er det også bra å få inn noen nye ansikter. Det vil kanskje gi dem et spark bak. Det blir en lang sesong, og vi må rotere, forklarer Solskjær.

Da lagene møttes i Cardiff i august, tok de nyopprykkede waliserne en sensasjonell 3-2-seier. Fraizer Campbell scoret to av målene. Han drømmer om en reprise lørdag.

– Forhåpentlig ender kampen på samme måte. Vi tar tre poeng, og jeg scorer igjen. Vi må spille som et lag, forsvare oss bra og ta vare på sjansene når de kommer. Vi slo dem tidligere i sesongen, så forhåpentlig kan vi gjenta det, sier Campbell.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus