Molde tjente over 900.000 per kamp Dæhli spilte i Tippeligaen

GOD BUTIKK FOR MOLDE: Mats Møller Dæhli ble inntekstbringende for Molde. Kun 12 kamper spilte han for Molde - MFK tjente med over 900.000 kroner per Tippeligakamp han spilte for klubben høsten 2013. (Foto: NTB scanpix)
GOD BUTIKK FOR MOLDE: Mats Møller Dæhli ble inntekstbringende for Molde. Kun 12 kamper spilte han for Molde - MFK tjente med over 900.000 kroner per Tippeligakamp han spilte for klubben høsten 2013. (Foto: NTB scanpix)

Og Manchester United har dratt inn over 18 millioner på unggutten etter overgangen fra Stabæk i 2010.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Mats Møller Dæhli

* Alder: 18 (født 2. mars 1995).

* Yrke: Fotballspiller.

* Klubb: Cardiff.

* Tidligere klubber: Molde, Manchester United, Stabæk og Lyn.

* Fikk sin A-landslagsdebut i 1-2-tapet mot Danmark 14. november 2013.

* Ble kåret til Årets talent i Norge i 2013.

* Ble kåret til Årets spiller i Manchester Uniteds U18-lag i 2011/12.

*Aktuell: Nylig klar for Premier League-klubben Cardiff.

(©NTB)

Mats Møller Dæhli ble god butikk for Molde Fotballklubb etter at han ble hentet fra Manchester United i august 2013. For da Ole Gunnar Solskjær tok med seg Dæhli videre til Cardiff fra sin tidligere arbeidsgiver i Norge bladde han opp, ifølge britiske medier med kjennskap til den walisiske klubben, 30 millioner norske kroner.

Etter alle utgifter Molde hadde i forbindelse med salget, sitter klubben igjen med omtrent 11.250.000 kroner for spilleren som fyller 19 år i mars i år.

Molde måtte betale omlag 3,5 millioner til Man United sommeren 2013. Solidaritetsmidlene utgjør vel 750.00 kroner som skal trekkes fra salgssummen.

I tillegg til de vel 11,25 millionene kommer delen av solidaritetsmidlene forbeholdt Molde inn på klubbens konto, cirka 65.000 kroner.

I Tippeligaen spilte Dæhli 12 kamper og totalt 699 minutter. Det betyr at MFK tjente over 900.000 kroner per kamp. Per minutt dro årets cupmester inn pene cirka 16.000 kroner på oslogutten.

United skulle ha 50 prosent

Mats Møller Dæhli, sønn av VGs sportskommenator Truls Dæhli, har i flere år vært beskrevet som et megatalent på fotballhimmelen. I mai 2012 ble han kåret til årets akademispiller hos Premier League-giganten. En av dagens store United-profiler, Adnan Januzaj, ble ranket som dårligere enn unggutten med fortid også i Lyn og Stabæk her hjemme.

Les også: Lyn tjener godt på Dæhli-salget - vil produsere flere «små-Matser»

Personer ABC Nyheter har vært i kontakt med og som har gode kontakter inn i Molde, hevder å vite at Manchester United sikret seg en avtale som ga dem 50 prosent av et eventuelt videresalg av Dæhli ved Cardiff-overgangen.

Dersom man legger sammen summen de fikk for lysluggen da han gikk til Molde i august i fjor, og de 50 prosentene klubben fikk for en knapp uke siden, sitter David Moyes og co. igjen med litt i overkant av 18 millioner.

Av solidaritetspotten skal United, som ønsket å hente 18-åringen tilbake til Old Trafford da Solskjær meldte sin interesse, ha 395.000 kroner. Disse kommer i tillegg til de 18 millionene de fikk ved salgene av Dæhli.

Dæhli-debut til helgen?

Mats Møller Dæhli ble offentliggjort som Cardiff-spiller etter kampen mot West Ham sist lørdag. I tillegg til Dæhli har den nyansatt manageren Ole Gunnar Solskjær også hentet norske Magnus Wolff Eikrem til klubben. Både Dæhli og Eikrem har tidligere vært under Solskjærs vinger, både i Manchester United og Molde.

Lørdag møter Cardiff titteljagende Manchester City borte på Etihad og få forventer poeng for Bluebirds. Laget ligger i bunn av Premier League-tabellen og trenger sårt poeng.

Til klubbens nettsted uttalte Dæhli nylig at han håper å få sjansen mot Manuel Pellegrini og co.

– Vi må forsøke å ta med det positive fra forrige helg (0-2-tap for West Ham), særlig fra annen omgang. Vi spilte god fotball og skapte sjanser, men kunne ikke helt finne målet.

– Vi vet at Manchester City er et av de beste lagene i verden for øyeblikket, men med troen vi har og prestasjonene vi har vist, kan vi få noe ut av kampen. Du tror alltid du kan vinne. Alt kan skje i fotballen, sa Dæhli.

Se pressekonferansen til Ole Gunnar Solskjær før kampen mot Manchester City.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus