Østensen snøt Sundby på 15-kilometeren

Simen Østensen under 15 km klassisk langrenn for menn under NM i ski på Lillehammer torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Simen Østensen under 15 km klassisk langrenn for menn under NM i ski på Lillehammer torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Simen Østensen (29) tok sitt annet NM-gull i karrieren da han slo Martin Johnsrud Sundby på torsdagens 15 kilometer klassisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han vant 3,7 sekunder foran Tour de Ski-vinner Sundby. Simen Andreas Sveen tok NM-bronsen, 41,2 sekunder bak Østensen.

– Dette smakte fantastisk deilig. Det har vært noen sesonger der ting ikke har fungert, så det er morsomt at det nå fungerer. Jeg er knallfornøyd med å gå inn til gull. Det var litt over det jeg håpet på, sa Østensen til NRK.

Sundby var fornøyd med eget løp, selv om det ikke holdt helt inn til et åttende NM-gull.

– Det fungerte veldig bra, men jeg ble tatt litt på senga av at han (Østensen) kom bakfra. Jeg tror Simen kunne gjort det bra på 15-kilometeren i OL. Helt ærlig er jeg glad for at jeg ikke skal ta ut OL-laget, sa Sundby.

Petter Northug hadde ingen god dag og brøt 15-kilometeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus