NISO bistår spiller som hevder hun er utsatt for sextrakassering

SKREV PÅ BLOGGEN: Lisa-Marie Woods (bildet) skrev på bloggen sin at en toppspiller i Norge føler seg seksuelt trakassert av sin egen trener. Tirsdag møttes NISO, spilleren og den aktuelle klubben til et møte. (Foto: NTB scanpix).
SKREV PÅ BLOGGEN: Lisa-Marie Woods (bildet) skrev på bloggen sin at en toppspiller i Norge føler seg seksuelt trakassert av sin egen trener. Tirsdag møttes NISO, spilleren og den aktuelle klubben til et møte. (Foto: NTB scanpix).

Idrettsutøvernes fagforbund NISO, spiller og klubb møttes tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke skrev den tidligere landslagsspilleren Lisa-Marie Woods på sin blogg om hvordan en norsk klubbtrener i månedsvis var etter en av sine spillere, med den hensikt å innlede et seksuelt forhold.

– En tidligere lagvenninne, god venninne og en gjennomprofesjonell på sitt område, legger kanskje opp. Ikke fordi hun føler seg ferdig, men på grunn av en opplevelse hun har hatt i løpet av det siste året med sin trener, skrev Woods.

Les også: Han forslo at de skulle møtes for å ha sex

Møttes tirsdag kveld

I går var det møter mellom spiller og klubb i regi av spillerorganisasjonen NISO.

– Det var et godt og viktig møte hvor spilleren i detalj fikk lagt frem og fortalt sin side av saken. Klubben ga uttrykk for at de forstår alvoret i saken, sier NISO-advokat Eirik Monsen til ABC Nyheter.

Ifølge Woods skal venninnen ha informert ledelsen i klubben om trakasseringen, men at klubben ikke tok grep i det som angivelig skal ha skjedd.

– Jeg kan ikke si noe om når klubben ble informert, men det viktigst nå er at de tar saken på alvor, sier Monsen.

Monsen kan heller ikke si noe om hva som skjer videre.

- Det er jo nå opp til klubben å håndtere saken i og med at dette er en personalsak. Men vi er opptatt av å ta vare på spilleren og vil hjelpe henne der vi kan, sier han til ABC Nyheter.

NFF koblet inn i saken

Norges fotballforbund er koblet inn i saken og Generalsekretær Kjetil Siem uttalte at forbundet ønsket å komme til bunns i saken.

– Dette er helt uakseptabelt. Det er viktig at denne spilleren får hjelp så fort som mulig, sa Siem til Nettavisen fredag.

Det er leder av toppfotball kvinner i NFF, Heidi Støre, som nå håndterer saken på forbundet side.

Spilleren som hevder hun er utsatt for sextrakassering skal være en toppspiller i Norge og var blant annet med i den norske EM-troppen i Sverige i sommer.

Personvernpolicy