Moyes hylles for taktiske grep

LETTET: David Moyes fikk endelig noe å smile for igjen da United slo Swansea lørdag. (Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix)
LETTET: David Moyes fikk endelig noe å smile for igjen da United slo Swansea lørdag. (Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix)

David Moyes har måttet tåle mye kritikk for Manchester Uniteds elendige sesong så langt, men fikk en opptur med helgens seier mot Swansea. Darren Fletcher gir manageren mye av æren for seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 45 svake minutter var det et nytt United-lag som kom på banen i annen omgang mot Swansea lørdag.

Scoringer av Antonio Valencia og Danny Welbeck ga United en etterlengtet trepoenger, og lettet noe av trykket på skotske Moyes.

Etter kampen ga midtbanemann Fletcher manageren mye av æren for at United endelig leverte noe som lignet på deres gamle jeg. Tempoet var høyere enn på lenge, og laget skapte langt flere sjanser enn det som har vært vanlig denne sesongen.

– Manageren ba oss om å sette opp tempoet, presse dem mer på deres banehalvdel og ikke la dem få noen rytme i pasningsspillet siden de er blant de beste i landet til å holde ballen i laget, sier Fletcher.

Har fått mye kritikk

Grepet med å legge Shinji Kagawa bak spissen og Adnan Januzaj ut på venstrekanten var også vellykket.

– Høyrebacken deres hadde gult kort, og han kunne ikke lage for mange frispark når Januzaj utfordret ham ettersom han kunne blitt utvist, legger Fletcher til.

Lørdagens seier ble en etterlengtet opptur for Moyes. Klubben ligger bare på en 7.-plass i serien og er fem poeng bak den viktige 4.-plassen som gir mesterligaspill.

Han har fått mye kritikk siden han tok over for Alex Ferguson i sommer.

Laget trengte umiddelbare forsterkninger, men i sommerens overgangsvindu klarte United bare å hente inn Marouane Fellaini fra Moyes' gamleklubb Everton for rundt 270 millioner kroner.

Det var 40 millioner mer enn de kunne kjøpt ham for bare noen uker tidligere, og Fellaini har i tillegg sett helt hjelpeløs ut i United-drakt så langt.

Så Juventus vinne

Søndag var Moyes til stede da Juventus slo Cagliari 4-1 på bortebane. Flere medier melder at han var der for å se Cagliaris forsvarsspiller Davide Astori i tillegg til Juventus' chilenske midtbanemann Arturo Vidal.

I tillegg var hjelpetrener Phil Neville i Spania, visstnok for å se på den 19 år gamle midtbanespilleren Saul Niquez som er på utlån fra Atlético Madrid til Vallecano.

Flere britiske medier mener å vite at Moyes har blitt lovet rundt 200 millioner kroner til å gjenoppbygge Uniteds spillerstall.

Samtidig skal flere spillere være på vei ut, blant annet den brasilianske midtbanespilleren Anderson. Han skal etter sigende nærme seg et utlån til italienske Fiorentina.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus