Målløst for stjernene i La Liga-toppkampen

Andres Iniestas (gult) Barcelona og Atletico Madrid følger hverandre som skygger i den spanske eliteserien. (Foto: EPA / NTB Scanpix)
Andres Iniestas (gult) Barcelona og Atletico Madrid følger hverandre som skygger i den spanske eliteserien. (Foto: EPA / NTB Scanpix)

Atlético Madrid og Barcelona er fortsatt status quo og helt likt etter lørdagens 0-0-kamp. Det tillater Real Madrid å rykke nærmere de to på tabellen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppkampen ble ikke helt det store fyrverkeriet som spesielt det nøytrale fotballpublikumet hadde ønsket. Verken Lionel Messi, som kom inn fra benken, eller noen av de andre stjernene klarte å sette ballen i nettet på Vicente Calderon.

Les detaljert referat fra storkampen

Nær scoring var derimot begge lag. Den første omgangen var nesten en halvtime gammel da Diego Costa var centimeter fra å sende vertene i føringen, etter at Arda Turan hadde stusset en corner i hans retning. Atlético-spissen nådde ikke fram.

Lionel Messi, som i lang tid har vært ute med skade, er tilbake. Han scoret to ganger i sitt comeback i cupen onsdag, og gjestene hadde kanskje håpet på at den argentinske magikeren skulle skinne litt ekstra i gigantmøtet.

Men hans beste avslutning, ni minutter før slutt, gikk ikke forbi Atlético-keeper Thibaut Courtois.

Barcelona virket fornøyd med resultatet og brukte god tid på sine dødballer. Laget fikk også med seg ett poeng, noe som betyr at begge lag har 50 poeng. Det er seks poeng mer enn 3.-plasserte Real Madrid, som har én kamp mindre spilt.

Les også: Statsadvokat vil granske Neymar-overgangen

Etter å ha haltet et stykke bak hele sesongen, kan Carlo Ancelottis menn være bare tre poeng bak med seier over Espanyol søndag.

Personvernpolicy