Premier League runde 21 Manchester United - Swansea 2–0

United kontrollerte inn årets første seier

Antonio Valencia sørget for en etterlengtet seier for Manchester United mot Swansea.
Antonio Valencia sørget for en etterlengtet seier for Manchester United mot Swansea.

Etter å ha innledet 2014 med tre strake 1-2-tap hadde Manchester United ingen problemer med å slå Swansea i Premier League lørdag. Antonio Valencia og Danny Welbeck sørget for 2-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Premier League, runde 21

Cardiff – West Ham 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Carlton Cole (42), 0-2 Mark Noble (90).

Rødt kort: James Tomkins (to gule, 72), West Ham.

27.750 tilskuere.

Everton – Norwich 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Gareth Barry (23), 2-0 Kevin Mirallas (59)

36.827 tilskuere.

Fulham – Sunderland 1-4 (0-2)

Mål: 0-1 Adam Johnson (29), Ki Sung-Yueng (41), 1-2 Steve Sidwell (52), 1-3 Johnson (69), 1-4 Johnson (str, 85)

25.564 tilskuere.

Hull – Chelsea 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Eden Hazard (56), 0-2 Fernando Torres (87).

24.924 tilskuere.

Southampton – West Bromwich 1-0 (0-0)

Mål: Adam Lallana (66).

28.610 tilskuere.

Tottenham – Crystal Palace 2-0 (0-0)

Mål: Christian Eriksen (50), 2-0 Jermain Defoe (73)

36.000 tilskuere.

United-sjef David Moyes har slitt med å glede den seiersvante fanskaren i den røde delen av Manchester siden han tok over etter Alex Ferguson. Lørdag hadde likevel fjorårets seriemester full kontroll på Swansea og sørget for å fortsatt være ubeseiret hjemme mot waliserne i Premier League-sammenheng.

Les detaljert referat fra Manchester Uniteds første seier i år

– Vi hadde stort sett kontroll i den første omgangen, for det var et nervøst United-lag vi møtte, med tre tap nylig, sa Swansea-sjef Michael Laudrup til Sky Sports etter kampen.

– Det svei godt

Det var Antonio Valencia og Danny Welbeck som sørget for scoringene. Valencia var på riktig sted da Gerhard Tremmel måtte gi retur på en Shinji Kagawa-heading. Da var bare to minutter spilt av annen omgang.

– Målene ga dem voldsomt med styrke. Det første målet sved godt. Vi gjorde en god første omgang, men uheldigvis slapp vi tidlig inn etter pause, sa Laudrup.

Les også: Dæhli vraket tilbud fra United - klar for Cardiff

– Vi vet at Swansea er et lag som liker å holde på ballen. Et taktisk grep av oss gjorde forskjellen, sa Uniteds midtbanespiller Darren Fletcher.

Adnan Januzaj slo innlegget før Kagawas avslutning på det første målet og var også sentral da Welbeck punkterte Swansea-dekkene etter 59 minutter.

Beskjeden Januzaj

Den unge belgieren slo inn fra kanten til Patrice Evra. Avslutningen fra franskmannen ble styrt i mål av Welbeck, som nå står oppført med åtte seriescoringer på 15 kamper.

– Vi fikk tre poeng, vi vant og alle gjorde sitt beste. Jeg håper vi kan fortsette slik. Jeg prøver bare å tenke på meg selv og gjøre mitt beste hele tiden, sa Januzaj beskjedent.

Les også: Sunderland vant stort i bunnoppgjøret mot Fulham

– Han (Januzaj) hjalp oss godt fra venstresiden. Han løper mye, og vi forsøkte å få ballen så mye som mulig til ham, sa Fletcher om lagkameraten.

Deretter hadde vertene få problemer med å beholde 2-0-ledelsen til Chris Foy blåste av oppgjøret. Dermed fikk United-spillerne revansj etter at Swansea sendte dem ut av FA-cupen sist helg.

Les også: Solskjær og Eikrem tapte i Premier League-debuten

United ligger på 7.-plass på Premier League-tabellen, fire poeng foran Newcastle. Selv med seier over Swansea er det langt opp til topplagene. Ni poeng skiller til serieleder Chelsea.

Personvernpolicy