Premier League runde 21 Cardiff - West Ham 0–2Solskjær tapte i hjemmedebuten

Solskjær tapte i hjemmedebuten

Etter den perfekte starten med seier i FA-cupen ble det et brutalt møte med Premier League for Ole Gunnar Solskjær og Cardiff.

Premier League, runde 21

Cardiff – West Ham 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Carlton Cole (42), 0-2 Mark Noble (90).

Rødt kort: James Tomkins (to gule, 72), West Ham.

27.750 tilskuere.

Everton – Norwich 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Gareth Barry (23), 2-0 Kevin Mirallas (59)

36.827 tilskuere.

Fulham – Sunderland 1-4 (0-2)

Mål: 0-1 Adam Johnson (29), Ki Sung-Yueng (41), 1-2 Steve Sidwell (52), 1-3 Johnson (69), 1-4 Johnson (str, 85)

25.564 tilskuere.

Hull – Chelsea 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Eden Hazard (56), 0-2 Fernando Torres (87).

24.924 tilskuere.

Southampton – West Bromwich 1-0 (0-0)

Mål: Adam Lallana (66).

28.610 tilskuere.

Tottenham – Crystal Palace 2-0 (0-0)

Mål: Christian Eriksen (50), 2-0 Jermain Defoe (73)

36.000 tilskuere.

Manchester United - Swansea starter 18.30

Scoringer av Carlton Cole etter 42 minutter og Mark Noble på overtid ødela Solskjærs hjemmedebut som manager.

Les detaljert referat fra Ole Gunnar Solskjærs debutkamp

Nordmannen må ha klødd seg i hodet på sidelinjen og lurt på hvordan spillerne hans kunne unngå å score. Til tross for at de spilte elleve mot ti i 20 minutter og hadde mange sjanser til å score, var det bortelaget som viste effektivitet.

Frazier Campbell, Craig Bellamy, Andreas Cornelius og Peter Whittingham hadde alle flere forsøk mot Adrián i West Hams mål, men de aller fleste gikk rett på keeperen.

– Vi hadde dobbelt så mye ballinnehav og dobbelt så mange skudd. Sånn er fotballen, du får ikke alltid det du fortjener, sa Solskjær ifølge BBC etter kampen.

I tillegg fikk debutant Magnus Wolff Eikrem god klem på et forsøk på halv volley, men også det skuddet gikk rett i fanget på Adrián.

– Jeg visste dette kom til å bli en tøff jobb, kommenterte den norske manageren.

Svake avslutninger

Det var spilt 42 minutter da Cole ga West Ham ledelsen.

Cardiff hadde vært det beste laget i første omgang, så å slippe inn mål like før pause var veldig surt for Solskjærs menn.

I annen omgang kjørte hjemmelaget kampen fra første minutt, men spillerne viste at Solskjær har mye å jobbe med når det gjelder avslutninger.

20 minutter før slutt fikk James Tomkins sitt annet gule kort etter et høyt spark mot Campbell, og derfra og inn beleiret Cardiff bortelagets mål. En kombinasjon av svake avslutninger og en god keeper hindret Cardiff i å utligne, og da West Ham fikk en kontring på overtid var Noble nådeløs.

Han mottok ballen fra en friskmeldt Andy Carroll og satt ballen hardt i hjørnet med en god avslutning.

Elendig form

På sidelinjen feiret West Hams manager Sam Allardyce og støtteapparatet som om de hadde vunnet ligaen.

Laget har vært i elendig form den siste tide, og Allardyce selv har innrømmet at jobben hans er truet. Lagets oppladning til lørdagens bunnoppgjør var 0-5 mot Nottingham Forest i FA-cupen og 0-6 mot Manchester City i ligacupen.

Wolff Eikrem spilte de siste 25 minuttene for Cardiff og gjorde sakene sine rimelig bra. I tillegg til skuddforsøket slo han et perfekt innlegg til Cornelius like før West Hams 2-0-scoring, men dansken headet svakt utenfor.

Med tapet ligger Cardiff på nedrykksplass, men det er ikke langt opp til trygg plass.

– Det er bare fem poeng opp til 10.-plass. Det er veldig tett fra 10. og ned, sa Solskjær.

Mats Møller Dæhli, som er på vei til Cardiff, fulgte kampen fra tribuneplass.