Lillebror Bø slo tilbake

Johannes Thingnes Bø fikk en flathånd i ansiktet etter stafetten, men slo selv tilbake på normalprogrammet. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)
Johannes Thingnes Bø fikk en flathånd i ansiktet etter stafetten, men slo selv tilbake på normalprogrammet. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

To dager etter stafettkatastrofen i Ruhpolding var skiskytter Johannes Thingnes Bø tilbake i vant slag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 treff av 20 mulige og 8.-plass på 20-kilometeren var godkjent for stryningen. Han viste god form i form i sporet, der han kun ble slått med 5,1 sekund av vinner Emil Hegle Svendsen.

– Det var deilig å slå tilbake etter en dårlig stafett. Tingene satt bra i dag. Jeg jobbet bra på standplass, løpsopplegget var bra, og vi hadde gode ski, forklarte Bø.

Les også: Veteranen Kasai slo alle i Kulm - ble den eldste til å vinne

Etter stafetten, der det ble seks strake bom på liggende skyting, var han forbannet. Samtidig tror han nedturen kan ha hjulpet ham.

– Jeg vet med meg selv at det der aldri kommer til å skje igjen. Jeg tror jeg hadde godt av å få «en i trynet» og tenke at skyting ikke kommer av seg selv. Jeg er fortsatt ung, så det gjorde meg bedre. Jeg er helt sikker på at jeg gikk et bedre løp i dag på grunn av det som skjedde på stafetten, sa 20-åringen.

OL-form

Bø er sammen med storebror Tarjei en av fire løpere som allerede er uttatt til OL. Der kan han få muligheten i nesten samtlige renn. Sjansen for å få gå normaldistansen i Sotsji, økte betraktelig lørdag.

– Ja, det der tenkte jeg på før start i dag. Og det jeg gjorde var godt nok til å gå distansen i OL. Etter dagens løp er både sprint, jaktstart og normal innen rekkevidde, sa Johannes Thingnes Bø til NTB.

Les også: Ida Njåtun kjempet mot tårene etter EM-skuffelse

Han så et norsk lag i gryende OL-form.

– Emil og Tarjei går fort hele tiden, og i år har jeg begynt å gå fort også. Vi er der vi skal være. Det er snart OL, og da er det godt å se at vi har fart i sporet, slo 20-åringen fast.

Blandet for storebror

Tarjei Bø havnet helt nede på 37.-plass lørdag, men var ikke veldig skuffet. Han ødela sjansen for en god plassering da han bommet tre ganger på første skyting.

Les også: OL-formen nærmer seg for Super-Svendsen

– Det var veldig kult at jeg klarte å snu det derfra. Når du får en dårlig start, kan løpet ofte bli en katastrofe med bom på bom på bom. Men jeg klarte å kjempe meg tilbake og vinne over meg selv, sa han.

– Etter første skyting var dagens konkurranse ødelagt, så jeg prøvde å forestille meg min egen konkurranse. Da jeg kom inn på siste skyting tenkte jeg at det var siste stående i OL for å legge litt ekstra press på meg selv, la Bø til.

Langrennstiden hans på 20-kilometeren var slett ikke verst. Fratrukket de tre tilleggsminuttene fra skytingen var han 15,9 sekunder bak Svendsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus