Njåtun trenger hvile

Ida Njåtun og trener Edel Therese Høiseth må legge en plan for å få Njåtun i form til OL. (Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix)
Ida Njåtun og trener Edel Therese Høiseth må legge en plan for å få Njåtun i form til OL. (Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix)

Ida Njåtun måtte kjempe for å holde tilbake tårene etter en skuffende EM-innsats lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asker-løperen har vært gjennom en tung treningsperiode som en del av forberedelsene til OL i Sotsji om en snau måned. Derfor var hun spent på formen i EM. Hun hadde håpet på bedre svar enn hun fikk lørdag.

– Jeg må rett og slett ta noen rolige dager. Det er ikke noe gøy, men jeg tror det fortsatt er god tid til OL. Hvis jeg gjør det riktig fra nå, tror jeg det kan bli bra. Men det er ikke noe godt utgangspunkt. Jeg tror jeg bare må ta det litt med ro og tenke framover, sa Njåtun til NTB.

Hun fikk det svært tungt på 3000-meteren i Vikingskipet. Tiden 4.14,26 holdt bare til en 15.-plass.

– Jeg hadde ingenting å gå med, fortalte hun.

På 500 meter hadde hun tiende beste tid med 40,19. Sammenlagt ligger Njåtun på 14.-plass etter halvgått mesterskap, og hun må trolig nøye seg med tre distanser i EM. Selv om hun trenger hvile, skal hun gå 1500 meter søndag.

I fjor ble hun nummer åtte i EM.

Camilla Hallås Farestveit er nummer 19 sammenlagt. Hun satte personlig rekord på 500 meter med 42,15. Mari Hemmer reiste hjem lørdag på grunn av sykdom. Hun ble erstattet av Sofie Karoline Haugen, som ligger på 21.-plass.

Tittelforsvarer Ireen Wüst fra Nederland leder etter første dag av mesterskapet. Søndag skal det gås 1500 og 5000 meter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus