Veteranen Kasai overlegen i Kulm

Noriaki Kasai beviste for verden at aldder kun er et tall. Her fra hoppuka. (Foto: AP Photo/Kerstin Joensson / NTB Scanpix)
Noriaki Kasai beviste for verden at aldder kun er et tall. Her fra hoppuka. (Foto: AP Photo/Kerstin Joensson / NTB Scanpix)

Noriaki Kasai ble lørdag den eldste vinneren av et verdenscuprenn i hopp med seier i skyflygingen i Kulm. Anders Fannemel ble beste nordmann på 20.-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun Fannemel og Rune Velta av de norske kom seg til finaleomgangen, og ingen av dem klarte å måle seg med de aller beste.

Kasai leverte to gode hopp, ett på 196 og ett på 197 meter. Det ga til slutt 391,6 poeng for japaneren. 10,1 poeng bak sikret sloveneren Peter Prevc annenplass. Seieren gjorde at Kasai kan kalle seg den eldste som noensinne har vunnet et verdenscuprenn i hopp. Landsmannen Takanobu Okabe vant et renn som 38-åring i 2009.

Les også: OL-formen på vei for Svendsen

Det var samtidig Kasais første verdenscupseier på ti år.

– Han er over 40 år, det står det respekt av. Han viser at det går an å vinne selv om man begynner å bli gammel, bare man har riktig teknikk, sa østerrikeren Gregor Schlierenzauer.

Østerrike skuffet

De seiersvante østerrikerne hadde i likhet med nordmennene ingen optimal dag på jobben. Schlierenzauer endte på tredjeplass, 11,3 poeng bak Kasai. Deretter var det et stykke ned til neste østerriker på lista.

Les også: Haugen nummer 5. i storslalåm i Adelboden

Fannemel hoppet 176 meter i første omgang og lå på 13.-plass. Han fulgte opp med 175,5 meter i finaleomgangen, men falt likevel ned til 20.-plass. Velta hoppet sitt lengste hopp for dagen i finaleomgangen, uten at 173 meter holdt til noe mer enn 26.-plass.

Daniel-André Tande (31.-plass), Robert Johansson (34.) Ole Marius Ingvaldsen (36.) og Andreas Stjernen (37.) var de øvrige nordmennene som deltok i lørdagens renn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus