Svendsen hentet fram alt og vant

Emil Hegle Svendsen begynner å bli godt vant med pallplasseringer. (Foto: AP Photo/Matthias Schrader / NTB Scanpix)
Emil Hegle Svendsen begynner å bli godt vant med pallplasseringer. (Foto: AP Photo/Matthias Schrader / NTB Scanpix)

OL-formen er virkelig i anmarsj for skiskytter Emil Hegle Svendsen. Lørdag måtte han «i kjelleren», men parkerte konkurrentene og vant sitt tredje verdenscupløp på åtte dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28-åringen lot seg ikke finte ut av en bom på første liggende skyting. De siste tre seriene fylte han raskt, og da ble det klart at ingen kunne tukte nordmannen. Russeren Alexej Volkov var nærmest, men endte 14,6 sekunder bak tross 20 treff på 20-kilometeren.

Svendsen forklarte at han tok ut alt av krefter mot slutten av løpet. Han fleipet med at han på sisterunden spurte seg selv hvorfor han orker å holde på med skiskyting.

– Selv om jeg hadde en ledelse, var jeg ikke trygg på hvem som kom bak. Det var helt jævlig, egentlig, sa nordmannen, som selvfølgelig hadde smilet på plass.

Les også: Pangstart på Bøkko i EM

– Det ser bra ut nå. Det er bare å fortsette med det man holder på med og ikke slippe seg ned. Prøve å gjøre akkurat det samme hver eneste gang. Da må det bli bra, sa han.

Intet hvilehjem

Fire uker gjenstår til første øvelse i Sotsji-OL. Der må Svendsen finne seg i å være blant favorittene i hvert løp. Han lever greit med presset, men venter tøff kamp på hver distanse.

– Jeg vil ikke si at jeg er stor favoritt. (Martin) Fourcade er oppi der hvert løp, og han kommer til å bli grisesterk i OL. Jeg vil vel kanskje si at vi to er favoritter på papiret, men de vil komme forskjellige folk i hvert løp som vil utfordre oss. Det blir ikke noe hvilehjem i Sotsji, sa Svendsen til NTB.

– Ser du noen outsidere på vei?

– Russerne virker å være i bra form. De hadde mange blant de beste i dag, og (Dmitrij) Malysjko hadde beste løpstid. Det blir knalltøft i OL, sa Svendsen.

Han innkasserte sin 34. individuelle verdenscupseier og passerte den tyske skiskytterlegenden Sven Fischer på adelskalenderen.

Les også: Leif Kristian Haugen på sterk 5.plass i storslalåm

Formsterkt lag

Nevnte Martin Fourcade sto over verdenscuphelgen i Ruhpolding. I hans fravær leverte både Svendsen og brødrene Johannes (8.-plass, to bomskudd) og Tarjei Bø (37.-plass, 4 bom) sterke langrennstider. Formen i den norske troppen er god en knapp måned før sesongens store høydepunkt.

– Vi har hatt en veldig bra oppkjøring, og ting har gått smertefritt. Nå er det bare å holde seg frisk, holde trykket oppe og ikke bli for ivrig. Man skal prøve å ta det litt med ro innimellom og, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.

Han går ut i ledelse på søndagens jaktstart i Ruhpolding. Der går han for ny seier før det blir hvile i stedet for verdenscuprenn i Antholz neste uke.

– Ja, når man har et så godt utgangspunkt må man jo bare stå i ramma en dag til. Og så får man slappe av litt, smilte Svendsen.

Les også: Nestenulykke for Kristoffersen da fotograf forvillet seg ut i løypa

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus