Messi satt på benken

Lionel Messi starter storkampen på benken. En Madrid-supporter gjør sitt for psyke ham ut, men uten at det ser ut å plage Messi stort. (Foto: Reuters / NTB Scanpix)
Lionel Messi starter storkampen på benken. En Madrid-supporter gjør sitt for psyke ham ut, men uten at det ser ut å plage Messi stort. (Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Barcelona og Atletico Madrid møtes i Madrid. Vinneren troner på toppen av La Liga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE:

Atletico Madrid - Barcelona 0–0 SLUTT

Manchester United - Swansea 2–0 (Antonio Valencia, Danny Welbeck) SLUTT

Hull - Chelsea 0–2 (Eden Hazard, Fernando Torres) SLUTT

Cardiff - West Ham 0–2 (Carlton Cole, Mark Noble) SLUTT

Everton - Norwich 3–0 (Gareth Barry, Kevin Mirallas, Romelu Lukaku) SLUTT

Fulham - Sunderland 1–4 (Steve Sidwell - Adam Johnson, Sung-Yeung Ki, Johnson, Johnson) SLUTT

Southampton - West Bromwich 1–0 (Adam Lallana) SLUTT

Tottenham - Crystal Palace 2–0 (Christian Eriksen, Jermaine Defoe) SLUTT

FØR KAMPENE:

Hull varierer fra det store til det mer beskjedne. Forrige serierunde tapte de for Liverpool, runden før slo de Fulham hele 6–0, og før det igjen presterte de en svært god kamp mot Manchester United uten å få med seg poeng.

Siste kamp Hull spilte var forrige lørdag da de tok seg videre i FA-cupen på bekostning av Middlesbrough.

Chelsea har siden ligacuptapet mot Sunderland i midten av desember vunnet spilt en uavgjort kamp og vunnet fire strake etter det. Det motsatte oppgjøret i høst endte 2–0 til Chelsea. Da scoret Oscar og Frank Lampard.

Følg Hull - Chelsea fra klokka 13.45

Solskjærs debut og et comeback

West Ham er i akutt fare for å rykke ned hvis de ikke slutter å tape kamper. Manager Sam Allardyce kjenner nok på presset, men til Big Sams forsvar har han en lang skadeliste å forholde seg til.

Krumtappen Andy Carroll er en av dem som har vært skadet lenge, men det er en mulighet for at den langhårete engelskmannen er med mot Cardiff.

Med all respekt for West Ham og Cardiff er det Ole Gunnar Solskjær det handler om, sett med norske øyne. Etter den perfekte starten mot Newcastle i FA-cupen er ventetiden for Solskjær over. Endelig får kristiansunderen lede et lag som manager i Premier League.

Magnus Wolff Eikrem kan også få sin debut i Premier League. Etter overgangen fra Heerenveen har ikke fått lovnader om spilletid fra start, men nordmannen kan fort få en rolle mot West Ham.

En langt mer rutinert herremann enn Eikrem er Craig Bellamy. Waliseren med de mange tatoveringene og oppforende spillestilen har ikke spilt kamp på over to måneder, men golfkompisen til John Arne Riise kan gjøre comeback i dag.

Følg Cardiff - West Ham fra klokka 16.00

Uavgjort igjen?

De to siste gangene Everton og Norwich har møttes på Goodison Park har det endt 1–1. I første seriekamp denne sesongen, på Norwichs hjemmebane Carrow Road, ble det 2–2. Bortsett fra noen stygge arbeidsuhell (7–0-tap mot Manchester City og 5–0-tap mot Liverpool) er Norwich sjelden involvert i målrike kamper.

På 20 kamper har de engelske kanarifuglene scoret bare 17 ganger. Everton på sin side slipper inn nest minst i ligaen, med 19 mål på 20 kamper.

Alexander Tettey er ikke ventet å være tilbake fra sin ankelskade heller i dag.

Følg Everton - Norwich fra klokka 16.00

Ingen Hangeland

Fulham holder seg over nedrykksstreken, men slipper inn mål i store bøtter og spann. 42 mål på 20 kamper er høyest antall innslupne mål i ligaen. Brede Hangeland har vært savnet i midtforsvaret, men heller ikke mot Sunderland er rogalendingen tilbake på banen, skriver premierleague.com.

John Arne Riise er med i troppen.

Sunderland fikk en opptur da de slo Manchester United 2–1 i den første av to semifinalekamper i ligacupen i midtuka. Kaptein John O'Shea var tilbake fra skadeperioden sin mot Manchester United, og iren kan hjelpe Sunderland opp fra jumboplassen i Premier League.

Følg Fulham - Sunderland fra klokka 16.00

Snur det?

Southampton var en hyggelig overraskelse i starten av sesongen. I 11. serierunde slo de Hull 4–1 på hjemmebane. Deretter har de spilt ni kamper på rekke og rad, og kun vunnet én eneste gang. Det var mot Cardiff på Boxing Day.

West Bromwich har siden sist fått ny manager. Pepe Mel kommer fra jobben i Real Betis hvor han fikk fyken i desember.

Følg Southampton - West Bromwich fra klokka 16.00

Mye på spill

Både Tottenham og Crystal Palace har all grunn til å legge ned en manns jobb. Tottenham jager fortsatt plass i den ene eller den andre europacupen. Spurs er to poeng bak Liverpool på Champions League-plassen, og to poeng foran Manchester United som helt sikkert også har lyst på en plass i Europa League.

Crystal Palace med Tony Pulis som ny manager tok et viktig poeng mot Norwich forrige runde da de spilte 1–1 på hjemmebane.

Følg Tottenham - Crystal Palace fra klokka 16.00

Hva nå, Moyes?

Hvilken er Englands mest utakknemlige jobb i øyeblikket? Manager i Manchester United er et godt svaralternativ. David Moyes sliter med press fra kritikere fra de fleste hold. Etter semifinaletapet i ligacupen mot Sunderland i midtuka ble det neppe enklere å være Mr. Moyes.

Wayne Rooney er sendt til avgårde til varmere strøk for behandling, skriver TV2. Robin van Persie er fortsatt skadet.

Følg Manchester United - Swansea fra klokka 18.30

Kamp om serieledelse

Lionel Messi er tilbake fra skade og markerte seg med to mål i sin første kamp etter avbrekket. Atletico Madrid og Barcelona har like mange poeng, seiere, tap og uavgjorte kamper.

Barcelona scorer noen mål mer, men har sluppet inn ett mer. Med andre ord to veldig jevne lag, men Barcelona har altså Messi tilbake på laget.

Følg Atletico Madrid - Barcelona fra klokka 20.00

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus