Høgmo vil utnytte Gamstens erfaring

Morten Gamst Pedersen (t.v.) sliter med spilletiden i Tyrkia, men hans rutine skal hjelpe den unge troppen. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix)
Morten Gamst Pedersen (t.v.) sliter med spilletiden i Tyrkia, men hans rutine skal hjelpe den unge troppen. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix)

Per-Mathias Høgmo har tatt med seg en heller uerfaren tropp til treningsleiren i Abu Dhabi. Da blir det ekstra viktig å bruke Morten Gamst Pedersens erfaringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamsten står med 76 landskamper, og er den spilleren med soleklart flest landskamper i troppen Høgmo har med seg til Midtøsten. Bak ham følger Erik Huseklepp og Espen Ruud, som står med 34 og 33 A-landskamper.

– Det som er gledelig er at vi har en miks av ungt og gammelt, sier Høgmo.

– Morten har vært med i mange år. Han var kanskje vår best spiller mot Skottland, og han har en voldsom motivasjon. Det er nyttig å ha han med. Det samme gjelder Erik Huseklepp, som har prestert på høyt nivå lenge, sier Høgmo til NTB.

Rutinerte forbilder

Spillere som Kenneth Høie, Mushaga Bakenga, Thomas Kind Bendiksen og Abdisalam Ibrahim får alle trolig sin A-landslagsdebut i Abu Dhabi.

– Morten og Erik tilfører rutine inn i en ung gruppe. Begge har scoret mye gjennom tidene og er gode forbilder, sier Høgmo.

16 ganger har Gamst scoret for Norge. Huseklepp står med sju mål. Bare tre av de øvrige spillerne i troppen har scoret for A-landslaget. Tore Reginiussen står med to mål, Espen Ruud og Stefan Johansen har ett hver.

Les også: Solskjær vil ha med Cardiffs urokråke videre

Forsmak på EM-kvalik

Fredag gjennomførte Norge en rolig tilvenningsøkt. Lørdag venter nye økter.

– Hva får du ut av kampene mot Moldova og Polen?

– Det er gunstig å møte europeisk motstand nå. Moldova avsluttet kvaliken med 5-2 borte mot Montenegro. De og Polen er ok motstandere i den forstand at det er snakk om spillestiler som vi vil møte i EM-kvalifiseringen, sier Høgmo.

– Det blir to nyttige tester for å se hvor vi står. Det er viktig å møte relevant europeisk motstand, mener landslagssjefen.

Personvernpolicy