Kongen takket nei til jubileum for Lillehammer '94

IKKE TIL JUBILEET: Kong Harald har takket nei til å delta på Lillehammers jubileum for å markere at det er 20 år siden de olympiske lekene ble arrangert. Her gratulerer Kong Harald, i Lillehammers offisielle OL-antrekk, Vladimir Smirnov etter 5-mila i Holmenkollen i 1995. (Foto: NTB scanpix)
IKKE TIL JUBILEET: Kong Harald har takket nei til å delta på Lillehammers jubileum for å markere at det er 20 år siden de olympiske lekene ble arrangert. Her gratulerer Kong Harald, i Lillehammers offisielle OL-antrekk, Vladimir Smirnov etter 5-mila i Holmenkollen i 1995. (Foto: NTB scanpix)

Men IOC-president Thomas Back og London-ordfører Boris Johnson kan bli å se i gågata i OL-byen fra lekene for 20 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste helg i januar arrangerer Lillehammer 20 års jubileum for «verdens beste vinterleker» med et tettpakket program for både store og små.

Ordfører Espen Grahnberg Johnsen (Ap) inviterte kongefamilien til å være med på festen, men slottet takket høflig nei til invitasjonen.

- Kongen har jo mye på agendaen og han kan ikke være overalt samtidig. Han var her under 10-årsjubileet og etter det jeg har hørt så prioriteres kanskje rundere tall enn 20. Vi skulle gjerne hatt ham her, men det går ikke alltid slik man vil, sier ordfører Johnsen til ABC Nyheter.

IOC-presidenten kommer?

Men det kan likevel komme storfint besøk til kommunen under markeringen.

Både IOC-president Thomas Back og London-ordfører Boris Johnson er invitert. Disse har ennå ikke svar på invitasjonen, men ordføreren Johnsen er smått optimist på at de kommer.

London-ordfører Boris Johnson er invitert til markeringen av at det er 20 år siden de olympiske lekene på Lillehammer. (Foto: NTB scanpix)London-ordfører Boris Johnson er invitert til markeringen av at det er 20 år siden de olympiske lekene på Lillehammer. (Foto: NTB scanpix)

- Nå er jo OL i Sotsji like om hjørne og IOC-presidenten skulle se om han fikk presset dette inn mellom alt han har å gjøre i den forbindelse. I tillegg så er Londons ordfører Boris Johnson invitert. Han er ønsket for å snakke om hva et stort mesterskap, som de olympiske leker, betyr for en region. Jeg traff ham da jeg var i London under lekene i 2012 og det var naturlig for oss å spørre om han ville komme, fortsetter Johnsen.

Tre hoveddeler på programmet

Feiringen tar sikte på å gjenskape mye av stemningen som rådet for 20 år siden. Ifølge Ap-politikeren består opplegget av tre hoveddeler.

En konferansedel, ett opplegg for skolebarna i de kommunene som arrangerte lekene og en skikkelig byfest.

- I tilegg vil flere av de tidligere ansatte i Lillehammer Olympiske Komité møtes for å se tilbake på det som satte regionen på kartet internasjonalt, sier ordfører Espen Grahnberg Johnsen til ABC Nyheter.

Slottet ønsker ikke å begrunne overfor ABC Nyheter hvorfor kongefamilien takket nei til invitasjonen fra Lillehammer kommune i anledning markeringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus