City knuste West Ham 6-0

klare for finalen? Álvaro Negredo scoret hat trick da Manchester City valset over West Ham 6-0 i ligacupens semifinale onsdag. (Video TV 2)

West Ham ble utspilt og lekt med da Manchester City cruiset inn 6-0 i ligacupens semifinale onsdag. Álvaro Negredo scoret hattrick.

Returoppgjøret i Øst-London blir en ren transportetappe for Manuel Pellegrinis mannskap. City viste ingen nåde og utnyttet hullene i West Hams skadeplagede forsvarsfirer til fulle onsdag kveld.

– Dette var en utmerket prestasjon av oss. Det spilte ingen rolle om vi ledet med to, tre eller fire mål, vi fortsatte å spille videre for å score flere mål, sa Pellegrini ifølge BBC etter storseieren.

Gjestene så det første baklengsmålet gå i nettet da Negredo banket til på hel volley etter tolv minutter. Den formsterke angriperen ble spilt flott gjennom av Yaya Touré.

Ustoppelig

Som ventet var det svært lite West Ham hadde å stille opp med på Citys fryktede hjemmebane. Her har de fleste lag gått på sviende smeller denne sesongen.

Negredo doblet til 2-0 etter 26 minutter. Som ved den første scoringen løp han mellom bortelagets stoppere og scoret fra en litt spiss vinkel. Tidlig i annen omgang fullførte spanjolen hattricket sitt ved å gjøre 4-0.

– Negredo spilte en meget god kamp. Han var bindeleddet mellom spissene og midtbanen, men også Edin Dzeko spilte svært bra. De er ikke vant til å spille sammen, men de blir stadig bedre, sa Pellegrini om tremålshelten.

Touré sto for Citys tredje fulltreffer. Ivorianeren fikk ballen fra ustoppelige Negredo, løp uhindret innenfor 16-meteren og plasserte ballen enkelt i hjørnet. Igjen svært svakt forsvarsspill av bortelaget. Edin Dzeko scoret kampens to siste mål i det 60. og 89. minutt.

Tung tid

West Ham sliter tungt om dagen. Lørdag røk klubben ut av FA-cupen etter 0-5-slakt borte mot mesterskapsserieklubben Nottingham Forest. I Premier League ligger Sam Allardyces lag under nedrykksstreken.

– Det er ikke bare oss. City har gjort det samme med Tottenham og Manchester United, sa Allardyce, som brukte reservene i FA-cupen for å ha de beste tilgjengelige tirsdag. Det hjalp svært lite.

– Vi visste at de måtte ha en dårlig dag, og det hadde de ikke. Avslutningene deres var på alle måter strålende, sa han.

De fleste har spådd en rent Manchester-derby i ligacupfinalen. Men der City gjorde jobben og mer til i første oppgjør, ligger United under 1-2 for Sunderland før returen på Old Trafford om to uker.

For West Ham blir neste oppgave Ole Gunnar Solskjærs Cardiff på bortebane i viktig bunnoppgjør lørdag.

– VI er i et hull og må grave oss ut av det, sa Allardyce.

Byderby i finalen?

Tirsdag møttes Sunderland og Manchester United i den første semifinalens første kamp. Sunderland vant oppgjøret 2-1 på Stadium of Light etter blant annet et selvmål av United-veteran Ryan Giggs. Lagene møtes til returkamp på Old Trafford onsdag 22. januar og United har fortsatt en mulighet til å nå finalen.

Vinneren av ligacupen er garantert en plass i neset års Europaliga. For Manchester United kan det bli viktig å vinne cupen da laget sliter voldsomt i serien og risikerer å havne utenfor topplasseringene som gir e-cupspill 2014/15.