Her er stemmen som skal erstatte Scheie under OL

HOPPER ETTER SCHEIE: Jørn Sundby (T.V.) og Kjetil Strandbråten skal være hoppkommentator under OL. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HOPPER ETTER SCHEIE: Jørn Sundby (T.V.) og Kjetil Strandbråten skal være hoppkommentator under OL. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Én stemme har preget norsk hoppkommentering i 40 år. Jørn Sundby (38) har fått oppgaven med å hoppe etter Arne Scheie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK er spilt ut på sidelinjen. TV 2 har overtatt rettighetene til vinter-OL. Debuten får den reklamefinansierte kanalen om én måned i Sotsji.

– Jeg går rundt og suger til meg flest mulig inntrykk. Det handler om å snakke med folk, jeg har spist med ledere og trenere og snakker med utøverne etter konkurransen. Jeg får et inntrykk av hvor de står én måned før OL, sier Sundby til NTB.

Les også: En æra i hoppuken over med Arne Scheies farvel

Noen må gjøre jobben

TV 2-kommentatoren har vært med under den 62. hoppuken. Alle spør hvordan det blir å erstatte Scheie som hoppstemme.

– Hehe. Det blir moro det. Vi har jo disse rettighetene. Jeg får ikke gjort noe med at én person har gjort den jobben i 40 år. Noen måtte ta den jobben, og vi skal gjøre det på vår måte. Jeg har tidligere kommentert hoppuken og hopp på Eurosport. Da i boksen ved siden av Arne Scheie.

– Det er klart at folk flest er vant til å høre én stemme i hopp, men noen må gjøre den jobben. Jeg tror det blir veldig bra. Jeg tenker ikke så mye på hvordan det har vært gjort før, sier Sundby.

De siste tre-fire årene har han vært kjent som Premier League-kommentator hos TV 2. Under Sotsji-OL skal han kommentere hopp og kombinert, også langrennsdelen. Sundby får med seg Kjetil Strandbråten som ekspert.

– Vi skal kommentere på vår måte. Det er ikke slik at vi går inn for være annerledes, men vi skal finne den måten vi mener fungerer best oss imellom. Vi ser ikke på NRK og tenker «det skal vi gjøre annerledes», sier Sundby.

Les også: Scheie: - Heldigvis ikke jeg som bestemmer min etterfølger

Frykter ikke netthets

Han frykter ikke negative tilbakemeldinger i sosial medier, der det enkelte ganger kan virke som om TV-seerne er helt uten hemninger når de spyr ut negative bemerkninger til kommentatorene.

– Nei, det er jeg egentlig ikke. Nå har jeg jobbet med Premier League i tre-fire år. Der er det enormt engasjement der folk mener mye, sier Sundby.

– Og hva blir forskjellen mellom fotball og hopp?

– Hopp har en veldig definert rytme. I fotball kan alt mulig skje. Der må du leve med i kampen, du vet ikke hva slags kamp du får, mens det i hopp er én og én hopper. I Premier League er jeg stort sett alltid alene, i hopp får jeg med meg en ekspert. Utfordringen blir at du har mye mindre tid i et hopprenn. Du må være enda mer poengtert og tydelig på det du skal ha fram. De lengre historiene får vi ta om det blir stopp i rennet på grunn av vind eller noe, sier Sundby.

Snart er det hans stemme som skal beskrive OL-helter på TV.

Personvernpolicy