Wawrinka vant i India - igjen

STERK SVEITSER: Wawrinka er en av de største outsiderene til å stikke av med seieren i Australian Open om en drøy uke. Foto: AFP PHOTO/STR.
STERK SVEITSER: Wawrinka er en av de største outsiderene til å stikke av med seieren i Australian Open om en drøy uke. Foto: AFP PHOTO/STR.

Stanislas Wawrinka greide det landsmannen Roger Federer ikke maktet, og innledet året med turneringsseier på søndag. Han slo Edouard Roger-Vasselin i finalen i Chennai Open.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveitseren var toppseedet i turneringen og utklasset sin franske finalemotstander med 7-5, 6-2. Det gjorde han i sin 500. kamp på ATP-touren.

– Dette er stort for meg. Det har vært en forbløffende uke for meg, og det gir meg rett inngang til Australian Open, sa Wawrinka, som har 302 seirer og 198 tap på merittlista.

Les også: Hewitt for god for Federer

Det var hans femte turneringsseier i karrieren, og hans annen i Chennai.

– Det betyr mye for meg å vinne her. Jeg liker dette stedet, og det er derfor jeg har spilt her seks ganger. Det er et ideelt sted for meg å starte sesongen, sa han.

Wawrinka avanserte i fjor til åttendeplass på verdensrankingen og tok noen steg ut av Federers skygge. Søndag tapte Federer finalen mot Lleyton Hewitt i Brisbane.

Wawrinka avga ikke sett i løpet av turneringen i India.

Flere sportsnyheter kan du lese her

Personvernpolicy