Solskjær: – Kjenner verdien av bytter

DRØMMESTART: Solskjær kunne knapt ha drømt om en bedre start på managerkarrieren i Cardiff. Foto: Vegard Grøtt/Propaganda Photo/NTB scanpix.
DRØMMESTART: Solskjær kunne knapt ha drømt om en bedre start på managerkarrieren i Cardiff. Foto: Vegard Grøtt/Propaganda Photo/NTB scanpix.

At Manchester Uniteds gamle superinnbytter gjorde et par superbytter i managerdebuten burde ikke overraske noen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kjenner verdien av gode bytter, sa Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær etter at to spillere som startet på benken vendte 0-1 til 2-1 i FA-cupkampen mot Newcastle med hvert sitt mål.

– På de 90 minuttene kan du bruke 14 spillere, og da ønsker du spillere som kan påvirke utfallet.

Solskjær scoret 28 mål for Manchester United som innbytter. Best huskes selvsagt vinnermålet i mesterligafinalen mot Bayern München i 1999. Da ble 0-1 til 2-1 på overtid.

Der Alex Ferguson for 15 sesonger siden hadde Solskjær og Teddy Sheringham på benken, brukte Solskjær i sin managerdebut Fraizer Campbell og Craig Noone. De kom inn midt i annen omgang, og med hver sin scoring sendte de Cardiff til 4. runde.

Se video: Drømmestart for Solskjær

Gjør en forskjell

– Jeg var en del av et stort lag, og jeg gjorde mitt beste hver gang jeg fikk sjansen. Det var mitt budskap til spillerne: Kom igjen, gjør en forskjell, sa Solskjær.

Han fikk akkurat det svaret han ønsket.

– Frazier Campbell scoret med en flott heading, mens Craig Noones mål var resultat av fantastiske ferdigheter, sa han.

Newcastle ledet fortjent da Solskjær gjorde sine bytter.

– Vi startet bra og var gode i 20 minutter, men så sluttet vi å spille, og Newcastle overtok til de scoret. Da måtte vi begynne å spille, for vi kom hit for å vinne, sa Solskjær og skrøt av spillernes karakterstyrke.

Giggs, Ramsey og Bale

Magnus Wolff Eikrem var i Newcastle lørdag, og Mats Møller Dæhli – en annen tidligere United-spiller som har spilt under Solskjær i Molde – skal også være aktuell for Cardiff. Solskjær fleipet da han fikk spørsmål om hvilke forsterkninger han ønsker seg i dette overgangsvinduet.

– Jeg tenker på å spørre eieren om å skaffe noen lokale gutter – Ryan Giggs, Aaron Ramsey og Gareth Bale, sa han om tre av de aller største walisiske fotballnavnene.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Personvernpolicy