FA-cupens tredje runde Arsenal - Tottenham 2–0Arsenal sendte erkerivalen ut av FA-cupen

Santi Cazorla la grunnlaget for seierne med sin 1–0-scoring.

Arsenal er klar for 4. runde i FA-cupen etter å ha slått erkerival Tottenham 2-0 lørdag kveld, men skadeproblemene ble større for Arsène Wenger.

Kampen mellom de to rivalene var den store godbiten da FA-cupens 3. runde ble trukket i desember, og lagene vartet opp med en underholdende kamp i London lørdag.

Les detaljert referat fra kampen

Santi Cazorla og Tomás Rosický scoret hjemmelagets mål i hver sin omgang.

Tottenham hadde sine sjanser, men Arsenal var det klart beste laget, og seieren var vel fortjent.

Mange skader

Men alt var ikke rosenrødt for Wengers menn.

Noen minutter før slutt måtte Theo Walcott bæres ut på båre, og Arsenal har allerede flere spillere ute med skade.

Aaron Ramsey, Kieran Gibbs og Alex Oxlade-Chamberlain er blant dem som er ute, og i tillegg har playmaker Mesut Özil slitt med en vond skulder.

Tyskeren var riktignok tilbake lørdag, men Arsenal har en relativt liten stall og tåler ikke altfor mange skader.

Kjempetabbe

Lørdag tok Arsenal ledelsen da det var spilt 31 minutter. Stortalentet Serge Gnabry spilte fram Cazorla, og spanjolen sendte ballen videre i mål med et knallhardt skudd.

I annen omgang kastet Tottenham spillere framover, men i stedet for utligning var det Arsenal som doblet ledelsen. Danny Rose gjorde en kjempetabbe som sistemann, og Rosický gjorde ingen feil alene med Hugo Lloris.

De siste minuttene måtte Arsenal spille med én mann mindre etter Walcotts skade, men hjemmelaget rodde likevel seieren greit i land.

Arsenal leder Premier League og er fortsatt med i mesterligaen i tillegg til FA-cupen.