FA-cupens tredje rundeCupfiasko for Aston Villa

Aston Villa dummet seg ut mot Sheffield United. (Foto: AP Photo/David Davies / NTB Scanpix)

Aston Villa røk rett ut av FA-cupen med et overraskende 1-2-nederlag hjemme mot Sheffield United lørdag.

Southend – Millwall 4-1

Før helgens 3.-rundekamper i den tradisjonsrike turneringen uttalte Villa-manager Paul Lambert at han kunne klart seg uten FA-cupen for heller å konsentrere seg om Premier League. Nå får han viljen sin.

Sheffield United ligger på 18.-plass i 1. divisjon, som er tredje nivå i engelsk fotball, men var likevel best på Villa Park.

Jamie Murphy ga gjestene ledelsen etter 20 minutters spill, og Sheffield United holdt ledelsen til pause. Et kvarter før full tid utlignet den danske innbytteren Nicklas Helenius med sitt første mål for Villa, men bare seks minutter senere sørget Ryan Flynn for ny ledelse til Sheffield United.

Aston Villa har vunnet FA-cupen sju ganger tidligere, men sist gang var helt tilbake i 1957.

Tittelforsvarer Wigan må ut i omkamp mot MK Dons etter 3-3 i lørdagens kamp. Thomas Rogne er skadd og var ikke i Wigans tropp.

Variert for de norske

Jonathan Parr hjalp Crystal Palace til 2-0-seier borte mot West Bromwich i FA-cupen lørdag.

Parr fikk tillit fra start for Palace, og nordmannen spilte hele kampen. Han pådro seg gult kort.

Gjestene fra London tok ledelsen ved Dwight Gayle etter 23 minutter. På overtid økte Marouane Chamakh til 2-0.

West Bromwich var ett av tre Premier League-lag som røk ut av FA-cupen lørdag. Det samme skjedde med Newcastle (1-2 hjemme mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff og Aston Villa (1-2 hjemme mot Sheffield United).

John Arne Riise fikk 20 minutter som innbytter da Fulham spilte 1-1 borte mot Norwich. Darren Bent ga Fulham ledelsen, men Robert Snodgrass utlignet rett før pause.

Marcus Pedersen spilte 24 minutter for Barnsley, som rotet bort seieren mot Coventry. Jim O'Brien ga Barnsley ledelsen, men etter 78 minutter utlignet Franck Moussa for gjestene. Ett minutt før full tid sørget Leon Clarke for 2-1-seier til Coventry.

Joshua King spilte 26 minutter som innbytter da Blackburn kjempet seg til 1-1 mot Manchester City. Alvaro Negredo ga City ledelsen kort tid før hvilen, men Scott Dann utlignet for Blackburn og sikret omkamp.